Populære sporter
All sport
Vis alt

Kruttsterk norsk prestasjon i Nederland: – Ser jeg syner?

Kristian Hennie

Oppdatert 14/04/2024 klokken 21:05 GMT+2

En politibetjent ble søndag formiddag påkjørt under kvinnenes Amstel Gold Race. Etter en times pause kom rytterne i gang igjen og det ble en intens avslutning i Nederland, hvor en norsk rytter virkelig viste seg fram.

25-åringen leverer monsterspurt: – Wow!

Både herrene og kvinnene er søndag i aksjon i det nederlandske endagsrittet Amstel Gold Race.
Kvinnens ritt ble stoppet tidlig søndag, allerede etter rundt 40 km, etter en ulykke hvor en politibetjent hadde blitt påkjørt av en personbil.
Belgiske HLN skrev at rittet tok en pause på rundt en times tid, før rytterne kom i gang igjen. Politibetjenten er våken og ble fraktet til sykehuset.
– Det var jo litt usikkert hva slags ritt man skulle få her. Det var planlagt at de skulle sykle fire runder, men det er forkortet til tre, sa Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen.
Rittet kom omsider i gang igjen og det ble en svært intens avslutning i Nederland søndag. Uno-X-rytter, Susanne Andersen, var frampå da den nederlanske stjernen Demi Vollering forsøkte å rykke fra hovedfeltet. Gruppen falt etter hvert tilbake til feltet og jaktet på bruddtrioen i front.
– Viser nye sider her Susanne Andersen. Uansett hvordan dette går synes jeg dette er utrolig gledelig, utbrøt Magelssen.
Med 10 km igjen av søndagens ritt satt følgende trio alene i front - med minuttet ned til feltet: Ricarda Bauernfeind, Eva van Agt og Yara Kastelijn.
Bruddgruppen ble hentet inn med to km igjen og til slutt var det den nederlandske stjernen Marianne Vos som sikret seieren i Nederland, mens Lorena Wiebes kapret andreplassen.
Eneste norske rytter som var en del av massespurten var Ingvild Gåskjenn (Liv AlUla Jayco). Hun leverte mildt sagt varene og tok den siste plassen på podiet.
Se spurten i videovinduet øverst i saken!
– Ser jeg syner. Jeg er helt slått i bakken av Gåskjenns prestasjon her. Smak litt på den. Det er karrierens prestasjon av Ingvild Gåskjenn, utbrøt Magelssen etter pallplassen til 25-åringen.
Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.
Disse syklet rittet for Uno-X:
  • Susanne Andersen
  • Solbjørk Minke Anderson
  • Simone Boilard
  • Marte Berg Edseth
  • Anouska Koster
  • Mie Bjørndal Ottestad

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame