Populære sporter
All sport
Vis alt

Sveriges idrettspresident trekker seg etter Russland-bråk

AvNTB

Oppdatert 06/10/2023 klokken 15:38 GMT+2

Karl-Erik Nilsson går av som president for det svenske idrettsforbundet (RF). Det skjer etter avsløringen om hans rolle da Uefa stemte for å slippe til russere.

FIFA-president Gianni Infantino (t.v.) og Karl-Erik Nilsson (t.h.)

Foto: Getty Images

Årsaken er at han på et møte i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) stemte mot den svenske politikken om ikke å slippe til russiske utøvere i idretten igjen.
Nilsson gikk da imot holdningen i svensk idrett, der man helt siden Russland gikk til krig mot Ukraina har stått fast på at russiske deltakere skal holdes utenfor, også på barne- og ungdomsnivå.
Det svenske forbundet holdt hastemøte tirsdag for å diskutere situasjonen rundt Nilsson. Der kom det fram at han skal ha informert om status i saken med Russlands U17-lag. RF ønsket da ikke å dele detaljer fra møtet.
Det er gått halvannen uke siden Uefa besluttet at Russlands G17- og J17-lag slipper til i deres turneringer igjen.
Det begrunnes med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».
Ukraina har vært ute og fordømt Uefas linje, og Norges Fotballforbund (NFF) rettet skarp kritikk mot det europeiske forbundet.
Idrettspresident Zaineb Al-Samarai har også gått ut mot beslutningen.
– Norges idrettsforbund er kritiske til Uefas vedtak som går imot IOCs anbefaling til de internasjonale særforbundene om ikke å tillate nøytrale lag fra Russland og Belarus i internasjonale idrettskonkurranser. NIF deler Norges Fotballforbund sitt standpunkt og vurderinger om ikke å tillatte russiske landslag tilbake i internasjonal idrett, sa hun til NTB.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame