Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette var stjernenes største idrettsøyeblikk i 2023: – Utrolig inspirerende

Oppdatert 15/01/2024 klokken 12:55 GMT+1

Dette er øyeblikkene flere av Norges idrettsstjerner husket best fra året som var.

Statsministerens høydepunkter fra sportsåret 2023: – Det er mange!

TRONDHEIM (Discovery):
2023 var et enormt år for dem som er en tilhenger av store norske idrettsprestasjoner. Men hvilket øyeblikk var det som gjorde største inntrykk på det de norske idrettsstjernene.
Discovery spurte en rekke av de største profilene under Idrettsgallaen i Trondheim hva som var deres største idrettsøyeblikk i 2023. Dette var svarene vi fikk:

Anders Mol og Christian Sørum

– Den er vanskelig. Det har vært mange, men jeg vil kanskje trekke fram Viktor Hovland som den store helten i norsk idrettshistorie i 2023. Han tok Ryder Cup under vingene sine og tok seieren for Europa. Han har vært utrolig inspirerende, sier sandvolleyballspiller Anders Mol til Discovery
– Jeg er enig. Hovland har virkelig levert i året som var, følger makkeren Sørum opp.

Maren Lundby

– Jeg har mange. Jeg har fulgt med en del på golf, så jeg synes det var stort da Hovland vant FedEx-cupen. For min egen del tenker jeg da vi fikk lov til å hoppe skiflygning i Vikersund. Det er et øyeblikk som du aldri glemmer, forteller Årets navn på Idrettsgallaen 2024 til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tatt på senga av pris: – Kanskje ikke så rart

Thorir Heigeirsson

– Det er vanskelig å ta på strak arm. Jeg lar meg imponere Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås. Det er inspirerende utøvere, så det de gjorde i sommer er kanskje det som kommer opp først. Det er mange store prestasjoner, så det er kanskje dumt å rangere dem, mener landslagssjefen som tok Norges kvinnelandslag til et VM-sølv i desember.

Birk Ruud

– Det som går i hodet mitt er egentlig Viktor Hovland. Han har jo vært spinnvill, og han regner jeg med at er den første nordmannen som har gjort det så bra i golf. Det er en stor idrett og jeg har prøvd det selv, så jeg gir min respekt til han, sier freeski-kjører Birk Ruud.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjerneparet splittet: – Hovland har jo vært spinnvill!

Camilla Gjersem

– Det er veldig vanskelig å trekke fram én, for det er veldig mange gode idrettsutøvere i Norge. Jeg synes det er rått det Jakob Ingebrigtsen får til i en så stor idrett. Så er det selvfølgelig stort med Viktor Hovland, som slår gjennom i en internasjonal sport som golf, sier tidligere kunstløper Camilla Gjersem til Discovery.
– Du har også Casper Ruud og Erling Braut Haaland. Altså, jeg kan bare fortsette! Det er veldig vanskelig å ha en soleklar favoritt.

Leif Olav Alnes

– Jeg er ikke så glad i å sammenligne egentlig, for hva smaker best av epler og pærer? Smaken er litt sånn som baken. Jeg har selvfølgelig mine ting som jeg er opptatt av, og så er det sånn at de som står nær store idrettsprestasjoner har en tendens til å tro at de er større enn de er, er Leif Olav Alnes diplomatiske svar.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Spøkte om Guardiola: – Vi er jo kjent for dårlig humor

Karsten Warholm

– Jeg holder en knapp på Erling Braut Haaland. Jeg er veldig glad i fotball, og det han har fått til der er ekstraordinært. Du har noen andre som spiller fotball (Martin Ødegaard), en golfspiller i Viktor Hovland og en annen som driver med friidrett ved siden av meg som er helt enorm (Jakob Ingebrigtsen), sier den triple verdensmesteren og regjerende olympisk mester på 400m hekk til Discovery.

Jonas Gahr Støre

– Det er mange av dem. Semifinalen i håndball mellom Norge og Danmark rett før jul er et øyeblikk som du bare husker. Og så er det en idrettsutøver jeg har fulgt nøye fordi det er veldig fjernt fra hva jeg behersker, samtidig så små marginer: Karsten Warholm. Hvordan du håndterer 13 hekker med marginer, og måten han gjør det sammen med treneren. Det er veldig spesielt, sier Norges statsminister til Discovery
– Vi feirer også han som scorer mange mål i England (Erling Braut Haaland), men jeg mener han som er kaptein i en Premier League-klubb (Martin Ødegaard) fortjener det også. Det er mange!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame