Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekrefter til Discovery: Gjert Ingebrigtsen siktet for kroppskrenkelse

Joakim Opphus

Oppdatert 19/02/2024 klokken 22:02 GMT+1

Gjert Ingebrigtsen er siktet for kroppskrenkelse. De bekrefter hans advokat John Christian Elden til Discovery. Han sier 58-åringen har forklart seg overfor politiet om saken.

Gjert Ingebrigtsen

Foto: NTB

Hendelsen som Ingebrigtsen er siktet for skjedde ifølge Elden «for flere år siden».
– Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for ett tilfelle hvor han skal ha slått et håndkle etter én fornærmet for flere år siden, noe som ansees som en mulig kroppskrenkelse. Dette forholdet har han forklart seg om ovenfor politiet i forrige uke, opplyser Gjert Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, til Discovery.
Dagbladet omtalte om siktelsen først.

Politiet: Går inn en avsluttende fase

I en pressemelding mandag kveld bekrefter også Sør-Vest politidistrikt at de har tatt ut en siktelse mot 58-åringen. Siktelsen ble tatt ut 21. desember i fjor ifølge politiet.
– Det er tatt ut siktelse for kroppskrenkelse i saken vi etterforsker mot Gjert Ingebrigtsen. Jeg ønsker ikke å gå inn på hvorfor vi har tatt ut siktelse mot ham. Dette er en del av etterforskningen, og vi ønsker ikke å kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, Terese Braut Våge ifølge en pressemelding.
Braut Våge opplyser også om at etterforskningen nå går inn i en avsluttende fase.
– Det gjenstår i utgangspunktet få etterforskningsskritt før saken skal være ferdig etterforsket, sier hun.
Det er rundt fire måneder siden etterforskningen mot Ingebrigtsen startet. Alle hans barn har status som fornærmede.
Ingebrigtsen har fremdeles status som mistenkt i sak som gjelder mishandling i nære relasjoner.
– Politiet har foretatt flere vitneavhør i saken. Hvilke vitner som er avhørt og hva de har forklart ønsker jeg ikke å gå inn på, sier Braut Våge ifølge pressemeldingen.

Uenige om henleggelse

Elden forteller til Discovery at han antar at saken vil henlegges.
– Vi antar, som vi også tidligere har kommunisert, at denne saken vil henlegges når den endelig påtaleavgjørelsen blir klar. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere så lenge den er under etterforskning, sier Elden.
Bistandsadvokat for fem av barna til Gjert Ingebrigtsen, Mette Yvonne Larsen, forteller til NRK at hun ikke forventer at saken blir henlagt.
– Etter min oppfatning er dette ikke noe som vil falle bort, heller tvert imot. Utover det har jeg ingen kommentar til saken på nåværende tidspunkt, sier hun til statskanalen.

Avvist anklagene

I oktober i fjor skrev sønnene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen en VG-kronikk der de anklaget faren for å ha «vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse».
Bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, har bekreftet at Ingebrigtsen ble anmeldt av et familiemedlem. Friidrettstreneren har hele tiden avvist anklagene gjennom sin advokat John Christian Elden.
– De uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, har Gjert Ingebrigtsen uttalt.
Les mer om Ingebrigtsen-saken her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame