Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette har ingen gjort på 90 år - tidenes første kvinne til å klare historisk OL-bragd

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 24/02/2018 klokken 08:12 GMT+1

Tidligere i OL sjokkerte Ester Ledecka idrettsverden da hun tok gull i super-G med ski på beina. Lørdag leverte hun nytt gulløp - på snowboard.

Ester Ledecka

Foto: Scanpix

Med et sent startnummer suste hun inn ett fattig hundredel foran Anna Veith til OL-gull i en gren hun kun hadde én topp ti-plassering i på forhånd. I ettertid har det vist seg at tsjekkeren ikke hadde med seg egne ski, og måtte låne for å over hode stille til start i super-G-øvelsen.

Leverte fra favorittposisjon

22-åringen er nemlig snowboardkjører i utgangspunktet og hadde før OL vunnet fem verdenscuprenn i parallellslalåm med snowboard på beina denne sesongen.
Se hvordan det så ut da Ledecka sjokkerte med gull i super-G. Artikkelen fortsetter under videoen.
Lørdag morgen kjørte hun favorittøvelsen - og leverte varene.
Hun cruiset seg til en finaleplass. Der ble tyske Solena Joerg beseiret.
– For en prestasjon av Ledecka! I øvelsen hun var storfavoritt i så leverer hun med et enormt press på seg, sier Eurosport-kommentator Stig Moen etter at seieren er et faktum.
Ledecka har vært i verdenstoppen i parallellslalåm på snowboard i flere sesonger allerede.

Historisk bragd

Med gull i både parallellslalåm på snowboard og super-G med ski på beina er hun tidenes første kvinne til å ta gull i to forskjellige idretter under samme vinter-OL.
– Nå er hun historisk, sier Moen.
– Vanligvis er Ledecka kjent for å smile veldig mye. Det har hun ikke gjort så langt i OL, og det er nok på grunn av de store forventningene. Nå smiler hun igjen.
Se Ledeckas historiske renn her. Artikkelen fortsetter under videoen.
Johan Grøttumsbråten var forrige utøver som klarte det i 1928 da han vant både kombinertøvelsen og spesiallangrennet. Også Thorleif Haug tok gull i kombinert og spesiallangrenn i 1924.
For noen dager siden ble Jorien ter Mors fra Nederland tidenes første kvinne til å ta medalje i to forskjellige idretter da hun sto på podiet både i skøyter og skøyter kortbane.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame