Scanpix

Vant sensasjonelt OL-gull – på lånte ski

Vant sensasjonelt OL-gull – på lånte ski

17/02/2018 14:27Oppdatert 17/02/2018 14:33

Tsjekkiske Ester Ledecka skapte OL-historie bare ved å stille til start i super-G. Så kjørte hun like så godt inn til gull, på ekstraparet til Mikaela Shiffrin.

PYEONCHANG/OSLO (Eurosport.no): Historien rundt den nye gullmedaljøren i super-G, tsjekkiske Ester Ledecka, blir bare mer og mer fascinerende. Snowboard-kjøreren kom til lekene i PyeongChang med håpet om å forsvare VM-gullet i parallellslalåm, men stilte til start i alpindisiplinen hvor hun aldri hadde vært blant de 20 beste. For inntil to år siden hadde hun heller aldri konkurrert i fartsgrenen.

Se gulløpet til den tsjekkiske jenta her:

En utsettelse av rennet grunnet værforholdene var begrunnelsen for hvorfor Shiffrin ikke stilte til start, og da den amerikanske eneren inntok tilskuerplass kunne hun se Ledecka, og sine egne ski, sikre det meget overraskende gullet.

Slik reagerte den amerikanske alpinstjernen selv:

Trodde det var en spøk

Før tsjekkiske Ledecka satte utfor satt Anna Veith komfortabelt i lederstolen nede i målområdet. Der trodde nok den østerriske jenta at hun ville bli sittende rennet ut, men Ledecka ville det annerledes.

Etter å ha dundret inn over målstreken på tiden 1:21.12, kunne Ledecka se grønne tall på tavla. Hun ledet OL-rennet, og vant til slutt. Selv trodde ikke gullvinneren det var mulig.

– Jeg måtte klype meg i armen flere ganger for å sjekke at det ikke var en drøm, sier hun til Eurosport, som på forhånd ikke hadde de store forhåpningene til egen deltakelse.

– Jeg tenkte på start at jeg ville gjøre et fint løp og at jeg skulle gjøre det bra, men at jeg skulle ende opp her med Anna og Tina, ja, sa en tydelig sjokkskadet gullvinner, uten helt å fatte hvilken bragd hun hadde gjennomført.

Ledecka ville uansett ha inngravert sitt eget navn i OL-bøkene, når hun senere i mesterskapet stiller til start i parallellslalåmet. Nå kan eventyret til den tsjekkiske vinterutøveren balle på seg ytterligere, om hun i tillegg skulle makte kunsten å ta to individuelle OL-gull i to ulike disipliner.

  • Kvalifiseringen til mennenes og kvinnenes parallellslalåm ser du torsdag 22. februar fra 04.00 på Eurosport Player !

0
0
Nyeste videoer