PYEONCHANG/OSLO (Eurosport.no): Historien rundt den nye gullmedaljøren i super-G, tsjekkiske Ester Ledecka, blir bare mer og mer fascinerende. Snowboard-kjøreren kom til lekene i PyeongChang med håpet om å forsvare VM-gullet i parallellslalåm, men stilte til start i alpindisiplinen hvor hun aldri hadde vært blant de 20 beste. For inntil to år siden hadde hun heller aldri konkurrert i fartsgrenen.
Ingen hadde kunnet se for seg at Ledecka, ranket som nummer 43 i verden og fra start nummer 26, skulle suse inn én fattig hundredel foran østerriske Anna Veith og kapre et sensasjonelt OL-gull i PyeongChang. Men det gjorde hun.
Se gulløpet til den tsjekkiske jenta her:
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
For å underbygge overraskelsen ytterligere, og for å markere hvilken oppsiktsvekkende prestasjon Ledecka gjennomførte, er det bare å se til hva TV-stasjonen NBC valgte å foreta seg før tsjekkeren satte utfor:
For å opphøye Ledeckas super-G-gull ytterligere skal historien også ha det til at den nybakte OL-vinneren ikke stilte til start på egne ski, men fikk på godviljen til Mikaela Shiffrin låne amerikanerens reservepar, da gullvinneren fra slalåmrennet to dager tidligere valgte å stå over løpet.
En utsettelse av rennet grunnet værforholdene var begrunnelsen for hvorfor Shiffrin ikke stilte til start, og da den amerikanske eneren inntok tilskuerplass kunne hun se Ledecka, og sine egne ski, sikre det meget overraskende gullet.
Slik reagerte den amerikanske alpinstjernen selv:

Trodde det var en spøk

Før tsjekkiske Ledecka satte utfor satt Anna Veith komfortabelt i lederstolen nede i målområdet. Der trodde nok den østerriske jenta at hun ville bli sittende rennet ut, men Ledecka ville det annerledes.
Etter å ha dundret inn over målstreken på tiden 1:21.12, kunne Ledecka se grønne tall på tavla. Hun ledet OL-rennet, og vant til slutt. Selv trodde ikke gullvinneren det var mulig.
– Jeg måtte klype meg i armen flere ganger for å sjekke at det ikke var en drøm, sier hun til Eurosport, som på forhånd ikke hadde de store forhåpningene til egen deltakelse.
– Jeg tenkte på start at jeg ville gjøre et fint løp og at jeg skulle gjøre det bra, men at jeg skulle ende opp her med Anna og Tina, ja, sa en tydelig sjokkskadet gullvinner, uten helt å fatte hvilken bragd hun hadde gjennomført.
Ledecka ville uansett ha inngravert sitt eget navn i OL-bøkene, når hun senere i mesterskapet stiller til start i parallellslalåmet. Nå kan eventyret til den tsjekkiske vinterutøveren balle på seg ytterligere, om hun i tillegg skulle makte kunsten å ta to individuelle OL-gull i to ulike disipliner.
  • Kvalifiseringen til mennenes og kvinnenes parallellslalåm ser du torsdag 22. februar fra 04.00 på Eurosport Player!
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38