Bøkko var aldri i nærheten av å blande seg inn i medaljekampen på distansen som ble vunnet av Ted-Jan Bloemen. Canadieren satte i tillegg ny olympisk rekord med 12.39,77.
Nederlandske Kramer mangler et OL-gull på 10.000 meter i et ellers fullt medaljeskap. 31-åringen ble disket i 2010-OL da hans trener Gerard Kemkers ropte at han skulle gå til indre bane, og i 2014 måtte han nøye seg med sølv.
Torsdag hadde han mulighet til å ta revansj, men 31-åringen var aldri i nærheten av tiden til Bloemen og måtte nøye seg med en svært skuffende sjetteplass.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45

Fantomløp

Ted-Jan Bloemen gikk et fantomløp og satte olympisk rekord i nest siste par. Jorrit Bergsma tok sølvet med 12.41,98, mens italienske Nicola Tumolero tok bronse med 12.54,32.
Kramer ble knallhardt utfordret av tidene til Bloemen og landsmann Jorrit Bergsma. Først satte Bergsma olympisk rekord, før Bloemen senket den ytterligere. Det holdt til gull.
Saken fortsetter under videoen:
Kramer hadde fordelen av å gå i det siste paret, men det ble tidlig tydelig at skøytekongen ikke hadde noen god dag på isen.

Tøft for Bøkko

Håvard Bøkko fikk det som ventet tøft på distansen. Han gikk i par med canadiske Jordan Belchos og ble klart slått. Han gikk inn til 13.17,47 og endte nest sist av de 12 deltakerne.
– Vi hadde vel ikke noen voldsom ambisjon, verken jeg eller Sondre (Skaarli, landslagstrener). Jeg visste at jeg ville komme nederst eller nest nederst på resultatlista. Men vi hadde en plass, og da syntes alle at vi burde stille med en løper. Det sto mellom meg og Simen (Spieler Nilsen), men da jeg trynet for en drøy uke siden ble det ganske klart at det ble meg, sa han til NTB.
(©NTB)
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45