Populære sporter
All sport
Vis alt

Røiseland og Thingnes Bø sørget for norsk gull etter dramatisk avslutning

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 16/02/2023 klokken 15:54 GMT+1

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø stakk av med seieren på parstafetten i skiskytter-VM.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø.

Foto: Getty Images

Norge fikk tøff konkurranse fra Italia og Østerrike, og etter den siste vekslingen skulle det bli dramatikk.
Johannes Thingnes Bø gikk ut med et forsprang på åtte og ni sekunder til de nærmeste konkurrentene etter en knallsterk runde av Marte Olsbu Røiseland, men stryningen havnet i trøbbel på liggendeskytingen.
Etter å ha bommet tre ganger måtte nordmannen ty til ekstraskudd. Thingnes Bø måtte se at én blink ble stående igjen og måtte dermed ut i stafferunden. Samtidig fylte både Italia og Østerrike. Ut fra den nest siste skytingen var Norge elleve sekunder bak tetduoen.
På mellomrunden hentet Thingnes Bø inn mesteparten av forspranget, og på den stående skytingen skulle 29-åringen vise hvorfor han er VM-konge i Oberhof.
Thingnes Bø skjøt lynraskt og feilfritt, samtidig som Østerrike måtte ty til ekstraskudd og Italia havnet i strafferunden. Til slutt ble det en komfortabel seier for den norske duoen. Østerrike ble nummer to, 14 sekunder bak Norge, mens Italia kunne glede seg over 3. plassen tross trøbbel på siste skyting.
Dermed er Johannes Thingnes Bø fortsatt i rute til å plukke med seg samtlige gull fra mesterskapet i Oberhof. Så langt har stryningen sanket fem av fem.
picture

Michael Rösch til Discovery: – Han kan vinne alt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame