Populære sporter
All sport
Vis alt

Sender Sverige-stikk før duellen i VM: – De klarer alltid å rote det til

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 10/02/2023 klokken 14:43 GMT+1

Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen lar de svenske stjernene få høre det foran VM-sprinten i Oberhof, men de utelukker ikke et skikkelig comeback.

Johannes Dale (til venstre) og Vetle Sjåstad Christiansen

Foto: NTB

Den norsk-svenske kampen har kanskje levd mer i mediene enn i sporet den siste tiden, men etter at Sebastian Samuelsson gikk på en kjempetabbe på den blandede stafetten, holder selv ikke de norske løperne igjen.
– Sverige er gode og har mange gode løpere, men de klarer på en måte alltid å rote det litt til, føler jeg. Er det ikke det ene, så er det det andre, liksom. Slik føler jeg det er hver gang, sier Johannes Dale til NTB.

Ekstremt gode

Han mener likevel at svenskene nok vil heve seg i løpet av mesterskapet i Tyskland. Sammen med Samuelsson er Martin Ponsiluoma et sterkt kort.
– På papiret er «Sebbe» og «Ponsi» ekstremt gode løpere, så de er selvfølgelig med, sier Dale og legger til:
– Så får vi håpe de klarer å holde seg unna trøbbel etter hvert. Det hadde vært litt gøy å se det skikkelige potensialet til det svenske stafettlaget.

Smøreteamet bidrar

Vetle Sjåstad Christiansen mener at svenskene aldri lærer når de gang på gang sender norske stikk uten å overbevise i løypa.
– Svenskene melder i mediene. Det gjorde de foran OL i Beijing også, og det så vi hvordan gikk. De gir seg ikke. Vi trives veldig godt med at svenskene er ute og ypper seg litt. Jeg tror i hvert fall at «Sebbe» gjør det med en ganske god dose selvironi og en klype salt, sier Christiansen til NTB.
Det norske smøreteamet har til tider terget svenskene på sin Instagram-konto noe som gleder Christiansen.
– Svenskene får jo kjørt seg, og det er deilig at smøreteamet vårt har bidratt litt. At de kjører showet, så kan vi ligge i bakgrunnen og ha det moro med det, mens de kjører de voldsomme stikkene, sier Geilo-løperen.
Lørdag er det sprint for menn i skiskytter-VM.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame