Bronsen glapp for Olsbu Røiseland: – Som et gulløp å regne

Publisert 10/02/2023 klokken 15:33 GMT+1

Marte Olsbu Røiseland ser ut til å bli nummer fire på sprinten i skiskytter-VM i Oberhof. Tyske Herrmann-Wick tok gullet etter et sekunddrama mot Hanna Öberg.

Marte Olsbu Røiseland

Olsbu Røiseland måtte tåle én bom på standplass. I mål var hun slått med 31,3 sekunder av verdensmester Herrmann-Wick. Lenge så det ut til å holde til bronsemedalje, men Linn Persson vippet den norske jenta ut av pallen.
– Dette er som et gulløp for henne etter alt hun har vært gjennom, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen på kanalens sending om Olsbu Røiselands løp.
Svenske Hanna Öberg har slitt denne sesongen, men fredag viste hun plutselig pangform. Kun 2,2 sekunder skilte opp til Herrmann-Wich. Ut fra siste skyting var avstanden 9,4 sekunder i Öberg.
Herrmann-Wicks sisterunde var av aller beste merke.
Sverige innledet VM med en marerittaktig stafett for blandet lag. Da var det herreløperne som skuffet. Fredag viste Öberg og Persson igjen voldsom form.
Olsbu Røiseland har vært usikker på formen inn mot VM etter en høst uten den vanlige treningsmengden. Hun slet med ettervirkninger fra virussykdommen helvetesild. Fredag beviste Froland-jenta at hun er en medaljekandidat også i øvelsene som kommer senere i mesterskapet i Oberhof.
Foran jaktstarten har den norske medaljegrossisten et ypperlig utgangspunkt.
Ingrid Landmark Tandrevold skjøt fullt på liggende, men måtte tåle to strafferunder på stående. Dermed ble det ingen plassering helt i toppen for henne.