Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik skal nordmennene slå Fourcade: – Han har én svakhet

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 28/11/2017 klokken 19:58 GMT+1

Emil Hegle Svendsen og co mener Martin Fourcades ene svake punkt må utnyttes til fulle for å vippe franskmannen ned fra skiskyttertronen.

Fourcade ist gegen Doping-Kollektivstrafen für Russland

Foto: SID

– Han har vunnet verdenscupen sammenlagt seks år på rad, da sier det seg selv at han er mannen å slå. sier Henrik L'Abée-Lund til Eurosport.no.
Sist sesong stakk Martin Fourcade av med 14 individuelle verdenscupseiere. Det er liten tvil om at han er den klare favoritten foran OL i PyeongChang.
Noe det derimot hersker tvil rundt, er hvordan man skal klare å slå franskmannen som har vært en suveren ener de siste seks sesongene.

– Han må ikke få rekke å føle seg trygg

– Han har én svakhet, det handler om å gi han litt konkurranse fra starten så han må ikke få rekke å føle seg så trygg, sier L'Abée-Lund.
Og påpeker:
– Man ser det underveis, om det er folk som er nærme han og pusher han så kan han bli litt satt ut.
Emil Hegle Svendsen har selv lagt merke til dette i de duellene han har hatt med franskmannen.
– De gangene jeg har kommet i en duell med han på slutten har jeg ofte kommet seirende ut.
Og legger til:
– Det er kanskje noe med det. Han liker seg veldig godt når han får være oppi der alene og bare cruise. Vi får se om vi kanskje klarer å dytte litt på han og gi han litt utrygge rammer så han står litt mer ustøtt en før. Da kan det være gode muligheter. Vi norske er i hvert fall forberedt på å gi han litt ordentlig kamp.
(Artikkelen fortsetter under bildet!)
picture

TAPTE: Måten Simom Schempp slo Martin Fourcade (t.v.) i Oberhof kan være nøkkelen for de norske utøverne.

Foto: Scanpix

Uslåelig når han får kjørte sitt eget løp

Et eksempel på det L'Abée-Lund og Hegle Svendsen trekker frem så vi under fellesstarten i Oberhof forrige sesong.
De fleste trodde franskmannen skulle ta sin niende verdenscupseier da han gikk ut på siste runde sammen med Simon Schempp og Erik Lesser.
Fourcade gjorde som han har gjort mange ganger før, nemlig å sette igang et rykk. Men denne gangen slapp ikke konkurrentene.
– Han hadde ikke den luken han trodde han skulle få og i de situasjonene faller han litt utenfor. Det virker som om det er det som er muligheten for å ta han, forklarer L'Abée-Lund.
I spurten var det nemlig Schempp som gikk inn til seier foran Lesser, mens det virket som om Fourcade ikke var helt sikker på hvordan han skulle håndtere situasjonen.
– Det gjelder å ikke gi han den luken hvor han kan kjøre sitt eget løp for da er han egentlig uslåelig. Så vi må bare prøve å ta han tidlig, avslutter L'Abée-Lund.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame