Det var storebror Tarjei Bø som var best på sprinten i Østersund forrige helg, og vant med knappe syv tideler foran skiskytterkongen Martin Fourcade. I dag ble Fourcade nok en gang slått av en Bø, denne gangen av lillebror Johannes.

Åpnet sterkt

PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Begge Bø-brødrene åpnet sprinten på forrykende vis i sporet og fikk ned alle de fem blinkene på liggende skyting.
Johannes gikk ut i ledelsen etter første skyting, tolv sekunder før Martin Fourcade, med Tarjei Bø like bak franskmannen.
– Det Johannes leverer nå er et fantomløp, han går altså helt villt i øyeblikket, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre før nordmannen gikk inn til stående skyting.
Også der smalt han ned fem blinker på rappen, før han satte fart ut på sisterunden. Til tross for at Fourcade også skjøt feilfritt, hadde han ikke sjangs mot nordmannen i sporet.

Stivnet

Johannes Thingnes Bø gikk inn til en suveren ledelse i mål selv om han stivnet mot slutten.
– Han er så stiv at han nesten ikke klarer å holde teknikken inn her, men det skulle bare mangle at han kjente syra på slutten, sa Eurosports ekspert Martin Eng.
Fourcade gikk inn noen sekunder på sisterunden, men forspranget til Thignes Bø var for stort. Fourcade kom i mål 12,1 sekunder bak nordmannen.
– Det er mye på en sprint, det er utklassing det Johannes gjør, sa Eng.

Bjørndalen langt bak igjen

Tarjei Bø måtte se tiden sin knust av lillebroren etter at han bommet på siste skyting, og endte til slutt på 14. plass, en plass bak landsmannen Lars Helge Birkeland. Henrik L'Abee-Lund var nest beste nordmann på femteplass, og imponerte Eurosports kommentatorer stort.
– Henrik har gjort et fantomløp han også. Han skyter 0-0 og styrker sin plass for videre verdenscupdeltagelse og sjansene for å få gå OL.
Ikke like bra gikk det for Ole Einar Bjørndalen som gikk i mål hele ett minutt og 48 sekunder bak Thingnes Bø.
– Han har ikke den spruten som kreves. Han mangler både fart, styrke og kapasitet om dagen, sa Eng om Bjørndalens renn.
Det lover ikke spesielt godt i OL-sesongen. Ole Einar Bjørndalen, som har hatt en svak sesongstart, uttalte til VG at han håpet å kvalifisere seg til OL under rennene i Hochfilzen. Kravet fra Olympiatoppen er en topp seks eller to topp tolv-plassering i verdenscupen, noe han fortsatt er langt unna etter dagens sprint.
– I forhold til det som presteres nå, ligger han dårlig an med tanke på OL-uttaket. Det det står på, er navnet hans og mesterskapserfaringer, så det blir et spennende uttak, sa Eng da 43-åringen gikk i mål.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22