Marte Olsbu Røiseland fortsatte i storslag og hadde full kontroll da hun tok gull på jaktstarten.
Det ble hennes fjerde medalje på den fjerde distansen under OL i Beijing. Tidligere har hun gull på miksstafett, bronse på normaldistansen og senest gull på sprinten.
Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Thingnes Bø OL-konge
20/02/2022 PÅ 17:17
– Hun leverer en helt rå jaktstart, sa Discovery-kommentator Ingrid Sørli Glomnes da Røiseland gikk inn på oppløpet.
– Det var skikkelig deilig i dag. Veldig godt å få til et superløp i dag og bare prøve å fokusere på her og nå, sier Røiseland til Discovery.
Videre sender hun en hilsen til smørerne.
– Gutta i bua fortjener en vanvittig stor takk i dag, jeg hadde helt vanvittig gode ski. Det var gøy å gå, selv under ganske tøffe forhold, fortsetter gullvinneren.
Tiril Eckhoff sikret bronsen med en enorm avslutning.
– Det blir en litt «bittersweet» medalje. Jeg tror det går bra med Ingrid. Det er det viktigste. Så er jeg selvfølgelig glad for medalje, sier Eckhoff.
– Jeg visste at folk kan gå på en smell her. Det har vi lært etter å ha sett andre skirenn her. Så jeg ga ikke opp og dagens renn tyder på at man aldri skal gi opp, utdyper bronsevinneren.
Bronsen i dag gjør at Eckhoff har tre individuelle medaljer i tre OL på rad.
– Det må jeg kunne være litt stolt av, ler Eckhoff.
Det så lenge ut til at Ingrid Landmark Tandrevold skulle ta medalje, men hun endte til slutt på 14. plass etter å ha falt langt bak på sisterunden.
Se hva landslagssjefen sa rett etter løpet her. Saken fortsetter under videoen.

Landslagssjefen: – Ingrid blir ivaretatt av lege

Først ble jeg kjempeglad da jeg så at Tiril tok den etterlengtede pallplassen som hun har jobbet skikkelig for. Så kom Ingrid, og da blir plutselig idretten veldig liten igjen sier Røiseland.
Heldigvis ser det ut til at Tandrevold kommer seg.
– Det ser ut som det går bra med Ingrid. Hun får god hjelp, er oppe og nikker og får i seg litt cola nå, så jeg håper det går bra med henne, utdyper hun.

Gikk ut først

Fredag vant Marte Olsbu Røiseland sprinten med hele 30 sekunder på Elvira Öberg. Dermed hadde hun et fantastisk utgangspunkt og gikk ut først på søndagens jaktstart.
Bak Öberg jaktet italienske Dorothea Wierer. Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut som nummer fem, ett minutt bak Røiseland.
Røiseland fikk en perfekt start på løpet. Ved første liggende skjøt hun alle blinkene rett ned, men både Öberg og Wierer gjorde det samme.
Også Ingrid Landmark Tandrevold fikk en god start med fem fulltreffere.
På den første stående skytingen bommet Røiseland sitt første skudd, men traff de resterende fire blinkene. Öberg og Wierer bommet begge to ganger og åpnet muligheten for konkurrentene bak.
Blant dem, Ingrid Landmark Tandrevold. 25-åringen fikk en bom, men gikk ut rett i rygg. Dermed var hun med i medaljekampen for fullt.
Sett denne?

Her svarer Iversen på Lundbys stikk

Beijing 2022
Oppsummering: Slik ble Røiseland OL-dronning
20/02/2022 PÅ 11:12
Beijing 2022
Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra
19/02/2022 PÅ 16:06