Populære sporter
All sport
Vis alt

Legen om Tandrevold: – Hun var veldig stolt av venninnene sine

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 13/02/2022 klokken 11:40 GMT+1

Ingrid Landmark Tandrevold virket å ha full kontroll i kampen om bronsemedaljen på jaktstarten, men plutselig stoppet det helt opp. Etterpå måtte 25-åringen hjelpes ut fra målområdet.

Ingrid Landmark Tandrevold måtte hjelpes ut av målområdet etter jaktstarten.

Foto: Getty Images

– Jeg vet ikke noe mer enn at hun er våken. Hun blir tatt hånd om av legen i varmebua. Det legger en liten demper på gull- og bronsemedaljen. Vi får ikke feiret så mye før vi vet hvordan det går med Ingrid, sier sportssjef Per Arne Botnan til Discovery.
– Det er kjedelig. Vi får håpe det går bra, så får vi sikkert mer rapporter etter hvert, fortsetter Botnan.
Ingrid Landmark Tandrevold så ut til å sikre en bronsemedalje på kvinnenes jaktstart søndag. Med én kilometer igjen til mål hadde 25-åringen fra Bærum en ledelse på 18 sekunder ned til Hanna Sola og 21 sekunder til Tiril Eckhoff, men da produser viste oppløpet var det Eckhoff som krysset mållinjen til en 3. plass.
Ingrid Landmark Tandrevold var ingen sted å se.
Etter hvert dukket også Tandrevold opp og gikk i mål på en 14. plass, hele to minutter og 53 sekunder bak Marte Olsbu Røiseland, som tok gullet.
På den siste kilometeren tapte Tandrevold over minuttet. I målområdet la hun seg umiddelbart ned og fikk tilsyn fra IBU-personell.
– Det ser ut til at det går bra med Ingrid. Hun får god hjelp. Hun er oppe og nikker og får i seg litt cola nå, så jeg håper det går bra med henne, sier gullvinneren Marte Olsbu Røiseland.
– Det blir en bittersøt medalje, men jeg tror det går bra med Ingrid. Det er det viktigste, legger Tiril Eckhoff til.

– Spiser og slapper av

Landslagslege Lars Kolsrud har snakket med Discovery om den siste statusen på Tandrevold.
– Ingrid har kledd på seg selv, og sitter nå og spiser og slapper av. Hun er veldig lei seg for at hun ikke fikk den plasseringen hun hadde håpet på. Hun var skikkelig slått ut og tok ut alt, men var bevisst hele tiden. Det siste hun sa var at hun var veldig stolt av venninnene sine, og at hvis hun først skulle gitt fra seg den plassen så var det til Tiril, forteller Kolsrud.
For andre konkurranse på rad måtte Bærum-jenta hjelpes ut av målområdet. Det samme skjedde på fredagens sprint. Hun har tidligere hatt ubehagelige opplevelser i høyden.
– Ingrid har en evne til å ta seg helt ut. Det har hun tidligere vist at hun kan gjøre og at hun kanskje reagerer på høyde, men det får vi følge opp senere. Nå er vi bare opptatt av at hun har det bra, fortsetter landslagslegen.
Kolsrud bekrefter at de ikke ønsker å gjøre en større utredning på Tandrevold mens de er i Beijing.
– Vi følger henne i kveld, og så ser vi hvordan hun utvikler seg videre. Men vi gjør ikke noen utredning i Kina. Vi tenker heller på hvordan hun har det nå, så får vi se hva vi gjør når vi kommer hjem.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame