Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-klare Borch til semifinale i verdenscupen

Eurosport
AvEurosport

Publisert 04/06/2021 klokken 18:09 GMT+2

Roeren Kjetil Borch vant sitt forsøksheat i singlesculler i verdenscupen i italienske Sebaudia og er klar for semifinale

Olaf Tufte og Kjetil Borch

Foto: Scanpix

Kjetil Borch er allerede klar for OL i Tokyo i sommer. Fredag viste han konkurrentene ryggen og vant sitt heat med åtte sekunders margin tiil den nærmeste utfordreren, kroaten Damir Martin.
Bare vinneren gikk rett til lørdagens semifinale. De øvrige fire måtte ro oppsamlingsheat, blant dem Petter Myhre Tufte, som ble nummer fem i heatet. Senere på dagen rodde Tufte til en fjerdeplass og blir en del av C-finalen.
Jenny Marie Rørvik er også klar for semifinale i singlesculler. Hun ble nummer tre i sitt forsøksheat, og det holdt akkurat. Rørvik ble slått med hele 19,54 sekunder av heatvinner Anna Souwer fra Nederland.
Ask Tjøm tok seg til lørdagens A-finale i lettvekt singlesculler ved å vinne sitt oppsamlingsheat. I forsøket ble han nummer to bak Italias Martino Goretti.
De norske kvinnene i dobbeltfirer skal lørdag ut i oppsamlingsheat. Siri Kristiansen, Inger Seim Kavlie, Thea Helseth og Maia Emilie Lund ble nummer tre i sitt forsøksheat.
To norske duoer deltar i lettvekt dobbeltsculler i Sebaudia; Kristoffer Brun/Are Strandli og Jens Holm/Oskar Sødal. De rodde bare et testløp fredag, og alle båtene er klare for A-finale.
I testløpet med fire båter ble Brun og Strandli nummer to, mens Holm og Sødal tok 3.-plassen.
Testløp var det også for dobbeltfireren med Martin Helseth, Olaf Tufte, Jan Oscar Helvig og Erik Solbakken. Norge ble nummer tre, og alle båtene er klare for A-finalen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame