President Michael Hölz i det tyske snowboardforbundet sier ifølge Insidethegames at han frykter ulike forhold for utøverne i Kina.
– Jeg tviler på at vi vil se fair play i konkurransene i Kina, sier Hölz i en podkast for det tyske snowboardforbundet.
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54
– Det er relativt enkelt med covid-19-testing: Noen kan alltid etterpå si «beklager, det var en falsk positiv».
Hölz har bakgrunn fra arbeid i det tyske antidopingbyrået, og han mener det er grunn til å sammenligne systemet for dopingprøver med koronatester.
– Vi vet hvordan temaet doping er blitt behandlet i «slike land», sier Hölz.
Hölz' uttalelser kommer etter at Wolfgang Maier, alpinsjef i det tyske skiforbundet, sa at han har opplevd helt vilkårlig behandling av koronaprøver i oppkjøringen til OL.

Aller vanskeligste

Discoverys langrennsekspert Tor-Arne Hetland tror ikke en utøver vil klare å komme seg gjennom det betydelige testregime som er satt på plass dersom personen er smittet.
– Uten offisielle tester så hadde det vært mulig, men når alle blir testet hver eneste dag og du må ha flere godkjente PCR-tester, før du i det hele tatt får satt deg på flyet. Så mener jeg at det er det aller vanskeligste å jukse med, forteller Hetland.
– Du tror ikke det kommer til å bli et problem?
– Jeg håper i hvert fall at det ikke finnes noe smutthull på noe sånt. Hvis det er noen som skal juge seg inn i boblen i Kina, for så å smitte alle som er innen den boblen så ville jeg synes at det er en ekstremt egoistisk tanke.
Hetland forteller om et omfattende regime med tester og rapporteringer når det kommer til koronatesting både før, under og etter OL. En koronasmittet utøvere vil fort bli plukket opp av testsystemet som er på plass i OL-byen mener han.

Ingen rom for feil

Kinas OL-arrangør avviser også at det er grunn til å frykte uregelmessigheter i testsystemet under vinterlekene.
– Våre testlaboratorier er driftet av profesjonelle helsearbeidere som har fått omfattende trening i forkant av lekene. Vi vil sørge for at det ikke er rom for feil, sier Huang Chun, som er visedirektør ved det medisinsk forebyggende kontoret i den kinesiske OL-komiteen.
(©NTB/Eurosport)
Beijing 2022
Tidenes norske OL – slik oppsummerer Discovery-journalist OL i Beijing
20/02/2022 PÅ 22:16
Beijing 2022
Gjenopplev det rørende øyeblikket da Ruud vant OL-gull i Big Air
20/02/2022 PÅ 18:34