PYEONGCHANG (Eurosport.no): Jørn Ernst bekrefter til Eurosport.no at Therese Johaug fra og med søndag igjen er en del av landslaget. Manageren sier Johaug har sett frem til datoen.
– Det er en bra dag. Det er kjempebra å komme så langt. Det er ikke lenge igjen før hele utestengelsen er over. Det er en merkedag med tanke på at hun er inne igjen på laget, sier han til Eurosport.no.
Årsaken til at hun søndag kan trene med landslaget er fordi WADA-koden og NIFs lov åpner for at utelukkede utøvere kan delta i organisert trening i de to siste månedene av en utestengelse. Johaug er utestengt til og med 17. april.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28

Kjører sitt eget opplegg

Hun kommer ikke til å reise til PyeongChang, og befinner seg for øyeblikket i Seiser Alm.
Ernst forteller til Eurosport.no at hun ikke vil knytte seg til landslaget de kommende månedene, selv om hun har mulighet til det.
– Det blir i praksis ikke så mange muligheter for å trene med landslaget før sesongen er over. De er i OL og i world cup, og hun er på høydesamling og skal til Seefeld neste uke.
Deretter skal Johaug en tur til USA, noe som gjør at gjensynet med venninner på landslagstreninger kan la vente på seg.
– Det blir nok ikke før etter sesongen er ferdig. Therese har sitt eget opplegg, sier Ernst, og mener det kan skje i slutten av april eller tidlig i mai.

LES OGSÅ: Overraskende stafettuttak - Holund ute av laget: – Uforståelig
LES OGSÅ: Reiste seg etter Kalla-slakt - Bjørgen sikret stafettrevansje: – Helt fantastisk
Saken fortsetter under videovinduet

Slik er Johaugs form nå

– Hvordan er formen hennes?
– Den er bra. Hun har hatt en veldig klar plan og et opplegg vi har fulgt. Hun er veldig bra fysisk sett. Hun har gått noen treningsturer og noen testløp med jentene innimellom. Hun er der hun skal være.
Ernst forteller at han snakket med Johaug like før praten med Eurosport.no.
– Hun fulgte med på stafetten og var kjempeglad, sier han.

Bjørgen: – Mange tanker går til henne

Tankene går definitivt ikke bare en vei. Gullvinner Marit Bjørgen forteller at hun hatt Dalsbygda-jenta med seg i tankene i PyeongChang.
– Det er klart at vi har tenkt på Therese. Hun er en del av oss igjen i morgen, så det er klart at mange tanker går til henne. Hun har vært en del av det laget her og har vært med og pushet oss gjennom mange, mange år, og gjort oss til de skiløperne vi er. Det gir oss muligheten til å være med og kjempe om gull, sier Bjørgen til Eurosport.no like etter stafettgullet.
– Har du hørt noe fra henne i dag?
– Ja, hun følger med og ønsker oss masse lykke til. Hun har fulgt med hele mesterskapet og støtter oss.
Saken fortsetter under videovinduet

Jacobsen: – Therese er et forbilde

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd med egen etappe på stafetten, til tross for at det ble OL-gull, men finner trøst i at Johaug kan returnere til landslaget søndag.
– Ja, det er en spesiell dag i morgen. Hun er alltid med i tankene. Fra og med i morgen er hun med oss igjen og det er en merkedag. Vi savner henne, så det blir bra å få henne tilbake, sier Jacobsen.
Deretter utdyper en tårevåt Jacobsen betydningen av vennskapet deres.
– Therese er et forbilde på mange måter, men det er hvordan hun har backet oss sånn når hun ikke har hatt mulighet til å være med selv. Det er forbilledlig. Jeg synes det er utrolig stort. For meg har hun på en måte blitt en enda større utøver enn resultatene sine i denne perioden.
Før start sendte Johaug også en melding til Jacobsen.
– Hun sa at vi bare skulle gi gass, og at det kom til å gå bra. Hun hadde ikke helt rett i det, men jeg ga gass, smiler Jacobsen.
Se herrenes stafett fra 07.15 på Eurosport Player og TVNorge på søndag. Sikre deg tilgang her.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36