BEITOSTØLEN (Eurosport.no): 1996 har allerede markert seg som et godt langrennsår for Norge. Ikke bare vant Børn Dæhli verdenscupen sammenlagt denne sesongen, men Johannes Høsflot Klæbo ble også født dette året. Det samme ble årets komet i sesongåpningen på Beitostølen, nemlig Jan Thomas Jenssen.

Frustrerende og morsomt

Søndag gikk 21-åringen inn til tredjeplass, 30,7 sekunder bak Simen Hegstad Krüger som vant rennet.
PyeongChang
Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke
18/02/2018 KLOKKEN 16:07
Fra han var åtte år gammel har han konkurrert og trent sammen med Klæbo. Noe som både har vært frustrerende og morsomt.
– Det har ikke vært artig til tider. Vi har vært sure på hverandre og glade på hverandre til tider. Vi har jo gått på samme stafettlag noen ganger. Det er et elsk-hat forhold, sier Jenssen til Eurosport før han fortsetter:
– Jeg tror ikke noen skiløpere er glad i hverandre når vi stiller på start.

Håper på verdenscupstart

Jenssen går til daglig for Team Veidekke og har markert seg som en lovende utøver innad i langrennsmiljøet. Nå håper han å kunne gjenta en bedrift fra junior-karrieren.
– Som siste års junior har jeg jo slått Johannes. Men han har tatt et forferdelig steg og det har inspirert meg. Jeg må nok takke han for at han har trigget meg.
– Men har det irritert deg litt og?
– Det har jo det, jeg skal innrømme det. Det har trigget meg at han har gjort det så bra, fordi jeg har jo slått han. Det er kjempebra at han er der.
Etter helgens tredjeplass håper han å få prøve seg i verdenscupen, mest sannsynlig på Lillehammer, for Ruka til helga har han ikke noe tro på.
– Det får de proffe ta seg av. Jeg er fremdeles en andre års senior, så jeg håper jeg har noen år foran meg. Jeg er ikke så rutinert enda og god nok er jeg heller ikke, sier han ærlig.