Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-reisen utsettes for de norske herreløperne

Stian Nufsfjord

Oppdatert 25/01/2022 klokken 15:03 GMT+1

Alle norske herrelangrennsløpere definert som nærkontakter av Monsen. Dermed utsettes utreisen til Beijing.

Johannes Høsflot Klæbo og Arild Monsen

Foto: NTB

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Alle i den norske herretroppen på plass i italienske Seiser Alm er definert som nærkontakter.
«Det betyr at avreise til Beijing for de åtte, mannlige OL-uttatte langrennsløperne utsettes i fire dager fra 27. til 31. januar 2022. Løperne reiser da fra Oslo med det andre oppsatte charterflyet for den norske OL-troppen. Løperne blir boende i høyden til dagen før avreise Kina», heter det i pressemeldingen.
Samtlige løpere og støtteapparat venter fortsatt på svar fra PCR-testene de avga på mandag. Det er ventet at svarene vil komme i løpet av dagen.
Tirsdag morgen ble det kjent at langrennstrener Ole Morten Iversen, som reiste hjem fra Italia med sprinttrener Arild Monsen, testet negativt for korona.
Discoverys langrennsekspert, Tor Arne Hetland, mener det ikke er noen grunn til panikk.
– Det ideelle ville selvsagt vært om de kunne følge plan-A, og reise nedover på torsdag, men det er ikke veldig problematisk at de blir litt forsinket, sier han.
Han mener at laget fortsatt har god tid til å aklimatisere seg i Beijing før konkurransene starter. For herreløperne går startskuddet den 6. februar, med 30 kilometer skiathlon på menyen. Slik situasjonen er nå, lar han seg ikke stresse.
– Foreløpig er det bare Arild Monsen som er smittet, og så vidt jeg vet skal ikke han kjempe om noen medaljer i OL, sier den tidligere landslagsløperen og ler.
Det er ikke avklart om også kvinneløperne må utsette sin reise.
Sett denne?
picture

– Bare mormor som husker at jeg var med i forrige OL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame