Populære sporter
All sport
Vis alt

Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte

Wilma Bergseth

Publisert 20/02/2022 klokken 14:31 GMT+1

Norsk-amerikanske Sophia Laukli (21) gikk feil inn på stadion i dagens tremil.

sophia laukli

Foto: Getty Images

Norsk-amerikanske Sophia Laukli debuterte i OL i dagens tremil. Rennet ble ikke som forventet da hun gikk feil på vei inn til stadion.
– Jeg begynte å gråte, sier amerikaneren, ifølge Aftonlandet.

Stor feil

Laukli konkurrerer for USA, men har norsk far. Hun fikk tidlig beskjed om at hun kun skulle gå tremila under de olympiske lekene, og har sittet i OL-landsbyen og ventet på denne.
Norsk-amerikaneren gikk mot en 13.plass før hun gjorde det samme som Jarl Magnus Riiber i sitt første, og eneste, kombinertrenn i OL i Beijing.
– Ærlig talt vet jeg ikke helt hva som skjedde. Det var et enormt vindkast som blåste bort spormarkeringen. Det var nok kombinasjonen av at jeg var sliten og at jeg ikke så hvor jeg skulle, forteller Laukli, ifølge Aftonlandet.

Konkurrentene føk forbi

Laukli gikk rundt femti meter før hun skjønte at hun måtte snu og kjempe mot vinden. Da suste Lotta og Tiril Udnes Weng forbi henne.
21-åringen forteller at hun fikk panikk da hun så de to norske tvillingene fyke forbi. Hun gikk et godt løp og endte til slutt på en 16.-plass, seks sekunder bak søstrene Weng.
De fikk også med seg situasjonen.
– Jeg så det da vi skulle på oppløpet at kom hun fra vending. Hun gikk noen meter ekstra og sørget for at vi fikk en bedre plassering. Det var vel ikke det verste som kunne skje at hun gikk fra en 13.- til 16.- plass. Men det er selvfølgelig litt kjedelig for henne, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.
Sett denne?
picture

Nattens høydepunkter: Perfekt Johaug-avslutning, bronsejubel og finsk OL-historie

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame