Torsdag kveld kom nyheten om at Simen Hegstad Krüger har fått påvist koronasmitte. Han er den fjerde personen som har testet positivt på langrennslandslaget og frykten er stor for at det blir enda flere.
– Det er en absurd situasjon, sier Discovery-ekspert Tor-Arne Hetland
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Han ser ikke en positiv fremtid for de smittede utøverne. Hetland mener det er mye som skal klaffe for at de skal komme seg til Beijing.
– Det er ikke ideelt å sitte ti dager i isolasjon og ikke få trent optimalt før du skal prestere ditt beste i et OL, forteller han
Eksperten understreker at det som oftest må fem-syv dager etter sykdom før utøverne er tilbake i form. Den tiden har de ikke nå.
Samtidig påpeker han at det er en sjanse for at Krüger kan rekke femmila og Heidi Weng kvinnestafetten. Anne Kjersti Kalvå er den tredje smittede utøveren.

Uviss fremtid

Hetland mener dette er en vanskelig situasjon både for utøverne og reservene.
– Når man skal delta i et OL er det mange forberedelser som skal til, det er defor viktig at reservene får tidlig beskjed dersom de skal delta, forteller Hetland.
Hetland påpeker at landslaget er tatt ut av en grunn. Han synes det er trist at de beste utøverne ikke deltar i et OL.
– Ingen har ønsket dagens situasjon, det er derfor viktig at vi gjør det beste ut av det, selv om jeg gjerne skulle ønske den var annerledes, sier han.

Mange gir støtte

Blant andre den britiske skiløperen Andrew Musgrave har uttalt seg på Twitter.
– Jeg er lei meg på vegne av de norske skiløperne som har fått covid og risikerer å miste OL. Det er ikke gøy for oss andre utøvere heller - OL bør være høydepunktet for idretten, med alle favorittene som konkurrerer i toppform. Det virker ikke sannsynlig for øyeblikket, skriver han.
Det er ikke bare de smittede som tar denne beskjeden tungt. Det preger hele landslaget.
– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK kort tid etter nyheten ble kjent.
– Det er et nederlag for Simen og et nederlag for laget, forteller landslagsløper Hans Christer Holund til VG.
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55