Populære sporter
All sport
Vis alt

Går «all in» på Krüger: – I toppform er han en gullkandidat

Oppdatert 04/02/2022 klokken 09:32 GMT+1

Landslagstrener i langrenn, Eirik Myhr Nossum, sier at de går «all in» på å få Simen Hegstad Krüger fra start på femmila i OL 19. februar, skriver NRK.

Simen Hegstad Krüger

Foto: NTB

Han har den siste tiden vært i isolasjon i italienske Seiser Alm etter en positiv koronatest, og går glipp av 30 km skiathlon søndag. Den øvelsen er han regjerende OL-mester i.
– Jeg er alltid realist, og jeg tror at det er en sjanse. Men det er for tidlig å si noe sikkert om. Jeg gir meg ikke før vi har prøvd. Han testes hele tiden, sa landslagstrener Nossum for to dager siden.
Fredag morgen kan Nossum fortelle til NRK at de satser på å få Lyn-løperen klar til femmila senere i februar.
– Vi går all in for Simen, sier han til kanalen.
Nossum er likevel klar på at det er gambling.
– Jeg har gamblet før, jeg. Jeg er veldig «happy» med CT-verdiene og gangen i dem. Vi har et håp som vi klamrer oss til om at dette skal gå. Men da gambler vi, altså.

Tidlig å dra en konklusjon

Discoverys langrennsekspert Tor Arne Hetland synes det er tidlig å dra en konklusjon rundt Krüger-deltakelse på femmila, som går av stabelen 19. februar.
– Det de egentlig sier er at de ikke tar inn en reserve for Simen akkurat nå. De vil holde døra åpen, og hvis det går bra med ham og Krüger blir kvitt viruset slik at han får reist, kan han rekke det, sier Hetland.

– Hvor mye styrker det Norges sjanser på femmila? Har du tro på medalje?
– En Simen i toppform er gullkandidat, men det gjenstår å se hvor mye det har satt han tilbake med ti dager i isolasjon. Det eneste han får gjort der er å gå og sykle. I tillegg trenger han noen dager til å få noen hardøkter for å ha en sjanse.

Mental påkjenning

Langrennsleiren har også et håp om å få Heidi Weng tilgjengelig i løpet av mesterskapet, men det er ikke bare jakten på en negativ koronatest som vil tære på.
Tor Arne Hetland peker også på den mentale testen som venter dersom langrennshåpene reiser til Kina underveis i mesterskapet.
– Jeg skjønner utfordringen til Heidi som hadde vært ekstremt forsiktig, og føle angsten til utøveren som skal sette seg på en lang reise og bli eksponert for andre. Det samme gjelder for Simen.

– De som tester positivt på korona der borte havner i den kinesiske mølla, og der er det ingen kjære mor. Protokollen bryr seg ikke om du heter Kilde, Riiber eller Klæbo, utdyper Hetland.

Ikke negativ ennå

Nossum sier videre at Krüger ennå ikke har testet negativt, men sier at langrennshåpet skal ta en ny PCR-test fredag.
– Er vi heldige, blir dette den første negative, sier han til NTB.
OL-løypene i høyden Zhangjiakou passer Krüger svært godt. 28-åringen viste veldig god form på høydesamlingen fram til den positive koronatesten og ville nok trivdes godt i høyden også i Kina.

Amundsen sendt hjem

Nossum sier videre at de nå har sendt reserve Harald Østberg Amundsen hjem fra høyden i Italia som følge av Krügers fremgang.
– Simen er der og blir liggende fram til 11. eller 13. (februar) kanskje. Vi har et såpass stort håp nå.
– Humøret har steget i takt med CT-verdiene. Han er veldig «happy» med at vi gambler på det. Vi tar jo en sjanse på at han sitter på hotellrommet her når femmila går, det vet vi. Men det er en sjanse vi har vært villige til å ta.
(Eurosport/©NTB)
Sett denne?

picture

Forbløffer kommentatorene: – «What»!? Nå ble jeg målløs

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame