Populære sporter
All sport
Vis alt

Svenske eksperter etter blytung norsk dag: – En fiasko

Oppdatert 06/02/2022 klokken 10:55 GMT+1

For fire år siden tapetserte Norge pallen på samme øvelse, men søndag ble to russere og én finne for sterk for de norske langrennsløperne

Johannes Klæbo

Foto: NTB

Det var ingen som kunne gjøre noe med russiske Aleksandr Bolsjunov. 25-åringen gikk inn på oppløpet i Zhangjiakou i ensom majestet.
– Det er en maktdemonstrasjon uten like, sa Discoverys ekspertkommentator Trond Nystad da Bolsjunov nærmet seg målgang.
Det var Bolsjunovs første OL-gull.
Russeren fikk med seg landsmann Denis Spitsov på pallen. Spitsov tok 2. plassen, men var ikke i nærheten av å tukte landsmannen. Bolsjunov vant med ett minutt og elleve sekunder.
Livo Niskanen tok 3. plassen, to minutter bak søndagens vinner.
Bolsjunov tok seieren til tross for et fall tidlig i løpet:

picture

Her går den russiske favoritten på snørra

Blytungt for de norske

Flere av nordmennene hadde store ambisjoner om å kickstarte mesterskapet med medalje på OL-skiathlonen, men det skulle tidlig vise seg å bli en tung dag for de norske gutta.
I Pyeongchang ble det trippelt norsk på samme øvelse. I Beijing var det ingen som var i nærheten av å lukte på en medalje.

– Det her kunne de aldri ha tenkt seg. De skulle absolutt hatt en medalje i dag, så det er virkelig en stor skuffelse, sier den svenske Discovery-eksperten Mats Larsson.

– De underpresterer alle sammen, legger Emelie Öhrstig til.
Hans Christer Holund tok bronsen i 2018, men søndag ble han beste nordmann på en 4. plass. Golberg tok 5.
– Det ble et ordentlig skirenn, det ble tøft. Jeg holdt på å svime av etter fire runder. Jeg var helt pinnestiv og fikk ikke igjen noe luft. Da var jeg ikke meg selv på skøytinga. Det gikk rett og slett for fort på klassiskdelen, og da ødela jeg løpet litt halvveis, sier Holund til Discovery etter målgang.
Se hele intervjuet her:
picture

Holund etter fjerdeplass: – Jeg holdt på å svime av

Johannes Høsflot Klæbo var blant favorittene før søndagens skiathlon, men ble tidlig hektet av. I mål var han hele ni minutter bak Bolsjunov.
– Det er en fiasko om man skal være helt ærlig, sier den svenske Discovery-eksperten Peter Larsson om Klæbo sitt løp.
Klæbo har foreløpig ikke ønsket å snakke med pressen.

Røthe brøt tidlig

Sjur Røthe brøt dagens skiathlon etter en drøy mil på 1700 meters høyde i Zhangjiakou.
Røthe virket å ha problemer tidlig i løpet og det ble tidlig en stor luke opp til teten.
– Jeg har en fryktelig dårlig dag og blir ekstremt stiv i armer og bein. Det er kjedelig, men sånn kan det være, sier Sjur Røthe til Discovery.
– Det er nok klassiskformen som ikke er god nok. Det er brutalt i OL, fortsetter 33-åringen.
Røthe tror ikke det var høyden som gjorde opplevelsen i OL-løypa brutal.
– Det er tøft, og det visste jeg at det kom til å bli. Akkurat den høydebiten er ganske lik for alle, så det får man ikke gjort så mye med. Jeg føler jeg har gjort gode nok forberedelser, men jeg er ikke i nærheten av å være god nok i dag.
Se hele intervjuet med Røthe her:
picture

Røthe måtte bryte: – Utrolig kjedelig

Ikke alvorlig

Røthe ble verdensmester på øvelsen fra 2019 i Seefeld, men søndag var det få ting som tydet på at han kunne kjempe om edelt metall.
– Det med dagsform og høyde er vanskelig å forstå. Vi håper han er frisk og rask, så ønsker vi han lykke til videre under OL, sa kommentator Trond Nystad.
Landslagslege Øystein Andersen sier via en uttalse fra Gro Eide at det ikke var noe alvorlig galt som gjorde at Sjur Røthe brøt.

Klæbo hektet av tidlig

Det ble en stor strekk i feltet da Ivo Niskanen startet hardkjøret etter fem kilometer. Den finske langrennsløperen fikk med seg Aleksandr Bolsjunov, mens nordmenne ikke klarte å holde følge.
Avstanden har vokst gjennom hele løpet, og ved 20 kilometer varJohannes Høsflot Klæbo 2:47 bak Aleksandr Bolsjunov. Hans Christer Holund lå på en 4. plass, 1:52 bak den russiske stjernen, mens Pål Golberg var plassen bak Holund med to minutter opp til Bolsjunov.
Underveis var det et ørlite håp om at Hans Christer Holund kunne ta igjen Niskanen i kampen om bronse, men nordmannen kom aldri nærmere enn 30 sekunder.
Johannes Høsflot Klæbo tok det rolig i den kinesiske OL-løypa etter at han innså at medaljemulighetene var borte. 25-åringen gikk i mål hele ni minutter bak Bolsjunov.
Sett denne?
picture

Eksperten forbauset av den russiske taktikken: – Begriper ikke det jeg ser


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame