Populære sporter
All sport
Vis alt

Juryen i hastemøte: Lagkonkurransen må startes på nytt etter flere fall

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 26/02/2023 klokken 11:40 GMT+1

Kombinertløpernes blandede lagkonkurranse må omstartes etter at to utøvere falt i vanskelige forhold. VM-konkurransen starter igjen klokken 12.30.

Japanske Akito Watabe faller under søndagens lagkonkurranse.

Foto: Getty Images

I vanskelige vindforhold åpnet Ida Marie Hagen lagkonkurransen for Norge med et svev på 88,5 meter. Det holdt til en foreløpig 5.-plass etter at alle lagene hadde gjennomført ett hopp hver.
I annen runde ble det fall for både italienske Alessandro Pittin og japanske Akito Watabe, som førte til at det ble et hastemøte for juryen. Pittin falt også i prøveomgangen.
– Jeg føler meg litt omtåket. Det begynner å bli bedre etter litt hvile. Det er ganske vanskelig, for det lugger ganske mye. Med lengre hopp er det vanskelig å lande. Er man for mye frampå, er det vanskelig å holde seg på beina, sa Pittin til NRK.
Juryen bestemte seg for å restarte konkurransen fra klokken 12. Senere ble det utsatt i ytterligere 30 minutter.
Problemene skyldes angivelig snøfallet natt til søndag. Det kom flere centimeter tørr nysnø som la seg oppå et noe fuktig underlag, noe som gjør at det «lugger» for hopperne i landingen.
Gyda Westvold Hansen, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber danner resten av det norske laget.
Norge har til nå tatt full pott i kombinertøvelsene. Hansen vant kvinnenes kombinertkonkurranse fredag, før Jarl Magnus Riiber gikk til topps i normalbakkerennet lørdag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame