Populære sporter
All sport
Vis alt

Først satte han bakkerekord så gikk VM-kongen Riiber inn til sitt fjerde VM-gull: – Ubeskrivelig

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 04/03/2023 klokken 16:56 GMT+1

Det norske kombinertesset Jarl Magnus Riiber gikk inn til sitt fjerde VM-gull av fire mulige da han vant lørdagens renn i storbakken. Tidligere på dagen satte han bakkerekord i storbakken i Planica.

Jarl Magnus Riiber

Foto: NTB

Riiber la grunnlaget for sitt fjerde individuelle VM-gull med å vinne hoppdelen etter et monsterhopp.
Han gikk et solid langrenn som ikke levnet konkurrentene særlig sjanse om edelt metall.
– Ubeskrivelig. Man blir jo mer og mer nervøs når det nærmer seg fire gull. Men å sette spikeren i kista i hoppbakken var deilig. Dette har gjort opp for alt det dårlige som har skjedd tidigere i sesongen, sa Riiber til NRK.
Tidligere i mestersskapet har han vunnet gullet i liten bakke, blandet lagkonkurranse og lagkonkurransen for menn. Han har fra tidligere også indidivuelle VM-gull fra 2021 og 2019.
Jens Lurås Oftebro gikk et taktisk godt løp og gikk inn til sølv og sørget for dobbelt norsk. 1.01 minutter bak, mens verdenscupleder Johannes Lamparter fra Østerrike endte med bronsen.

Kamp om sølv

Riiber gikk ut med 36 sekunder til japanske Ryota Yamamoto, men hadde rundt 1.25 ned til sterke løpere som Julian Schmid og Johannes Lamparter.
Det var mest spenning rundt kampen om de øvrige medaljene. Oftebro startet 1.33 minutter bak sin landsmann på sjetteplass.
Etter 6,2 kilometer var toer Yamamoto og estiske Kristjan Ilves tatt igjen. Oftebro slo til i den siste padlebakken og distanserte Lamparter og tok sølvet. Oftebro har også to gull fra lagkonkurransene tidligere i mesterskapet.
Jørgen Graabak fikk det ikke til å stemme i hoppbakken og fra sin 20.-plass fikk han en umulig oppgave, men klarte å gå seg inn til åttendeplass.
Espen Andersen var nummer elleve etter hoppdelen og han hadde som en målsetting om å ta seg inn blant topp ti, men falt tilbake til 12.-plass.

Bakkerekord

Riiber satte standarden for dagen da han fikk opp 140 meter i prøveomgangen, men han banket til med et monterhopp på 147 meter da det gjaldt som mest i dagens hoppkonurranse.
Det var fem meter over gjeldende bakkerekord til slovenske Peter Prevc.
– Det var fantastisk. Jeg følte meg på en måte selvsikker og kuttet treningen etter ett hopp i går. Jeg dro til bakken etter å ha stått opp på riktig side av senga. Sistehoppet var et helt fantastisk skihopp. Jeg tar sjansen og gjør det jeg skulle gjøre, sa Riiber ti NTB.
Lagkamerat Jørgen Graabak lot seg også imponere over monsterhoppet.
– Den er grei! Det er vakkert. Det er noe av det sykeste jeg har sett! Det er bare å dele ut gullet, sa Graabak.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame