PYEONGCHANG (Eurosport.no): Landslagstrener Alexander Stöckl har bestemt seg for at de samme fire som hoppet normalbakken også hopper storbakke i OL i PyeongChang.
Det bekrefter hopplandslaget selv på i en pressemelding torsdag kveld koreansk tid.
– Vi stiller med samme lag som i liten bakke (normalbakke, journ. anm.) Vi har fem veldig gode hoppere her og det er vi meget godt fornøyd med. Hoppingen til Stjernen i dag var meget sterk.
PyeongChang
Kasai (45) til Eurosport: – Jeg hopper OL i Beijing
19/02/2018 PÅ 16:31

Samme lag som sist

Det betyr at Daniel-Andrè Tande, Johan Andrè Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper lørdagens renn.
Saken fortsetter under videoen
Det ble tidligere i uken spekulert i om regjerende verdensmester Tande eller Stjernen kunne komme til å bli vraket, men etter tre treningshopp torsdag er det klart at det nok en gang ble Fannemel som ikke når helt opp.
LES OGSÅ: Tidenes norske OL-dag - Thingnes Bø sikret gull-hattrick: – Den beste følelsen i hele verden
LES OGSÅ: Løsnet skiene til motstanderen etter gulljubelen - her forklarer hun hvorfor
Stjernens lengste hopp var på solide 136 meter, noe som også ble dagens nest lengste, kun slått av Kamil Stoch som nådde hele 139,5 meter.
– Det var greit det basert på hoppingen i dag. Stjernen fant tilbake, var veldig bra og fikk gode svar. Det er et greit uttak sånn sett. Stjernen var enda klarere enn Tande i dag, sier Eurosports hoppekspert Anders Bardal.
– Det er et vanvittig sterkt lag nå. Fannemel nummer åtte på tredje trening i dag, så det sier jo sitt.

Henvist til tribunen

Anders Fannemel må dermed belage seg på å se sitt andre OL-hopprenn fra tilskuerplass etter at 26-åringen også ble vraket til normalbakkerennet lørdag. Der tok som kjent Forfang og Johansson sølv og bronse og sikret sine plasser på laget.
– Han var litt skuffet og frustrert etter hoppingen i dag. Han skjønte selv at det gikk fløyten med tanke på hans plass i storbakken, sier Bardal.
Han poengterer imidlertid at det heller er de andre som er gode, enn Fannemel som er svak av de fem hopperne Stöckl har tatt med seg til Sør-Korea.
– Han må bare holde seg i gang, men han blir på en måte en reserve nå inn mot lagkonkurransen. Mye skal skje hvis det ikke blir de samme fire, da må noen hoppe seg ordentlig ut av laget. Det kan jo skje, men man må jo håpe på at de fire som er tatt ut gjør en god jobb på lørdag, sier Bardal.
PyeongChang
Stöckl avslører: Slik avgjorde vrakede Fannemel hele lagkonkurransen
19/02/2018 PÅ 15:46