PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Ragnhild Haga sjokkerte og tok et sensasjonelt OL-gull på 10 kilometer fri teknikk, men det var ingen stjernenykker å spore etter målgang.
Da en utøver fra Australia lå paddeflat og heseblesende i målområdet, gikk den ferske olympiske mesteren bort for å løsne på bindingen.
PyeongChang
Vrakes til 10 kilometeren: – Aldri morsomt å gi beskjeden
13/02/2018 PÅ 00:51
– Jeg vet ikke hvem det var og kjenner henne ikke, men jeg vet hvor sliten man kan være da man går i mål, sier den sympatiske gullvinneren til Eurosport.no, og utdyper:
– Jeg må jo ha respekt for de som er igjen i løypa. Det er veldig morsomt at det er så mange med, og vi må ikke ta noen for gitt. Det er mange forskjellige nasjoner som er med, og det er moro å se at alle tar seg skikkelig ut.

Kopierte legende

Haga er fra Nannestad. Det er samme sted som den norske skilegenden Bjørn Dæhlie. Den norske skikongen gjorde det samme i Nagano-OL i 1998 da Philip Boit fra Kenya lå utslitt i målområdet.
– Husker du at Dæhlie gjorde det samme?
– Ja. Han er fra samme bygd som meg, så jeg tenkte jeg måtte vise litt respekt for konkurrentene slik at han kanskje blir stolt av meg, sier Haga.
– Du kopierte han?
– Ja, jeg tok en Dæhlie, gliser hun.
Se Dæhlie hjelpe Boit, saken fortsetter

Ringte samboer

Etter at gullet var i boks og hun kunne slippe jubelen løs, kastet 27-åringen seg over telefonen.
Det var flere hun ønsket å dele gleden med etter triumfen.
Samboeren min var i sjokk og moren min satt og grein. De har betydd mye for meg, så det er gøy at jeg fikk vekslet noen ord med dem, sier Ragnhild Haga, som ved 11.30-tiden mottok det synlige beviset for at hun er olympisk mester - gullmedaljen.
PyeongChang
Ekspertenes dom: Disse kan rappe gullet fra Norge på åpningsdistansen
09/02/2018 PÅ 16:47
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28