– Det er jo selvsagt noen lag som defineres som større favoritter enn andre. Men nivået på de lagene som kommer fra kontinentene i forhold til tidligere, altså utenfor Europa, det er klart høyere
Det forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery om Norges OL-motstandere.
Discoverys håndballekspert Ole Gustav Gjekstad tror derimot at Norge vil ha få problemer med å komme seg videre fra gruppen.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
– Jeg tror ærlig talt ikke at Norge møter veldig stor motstand i den gruppa. Norge vil gå ganske greit videre som nummer én i den gruppa.
Håndballjentene møter Sør-Korea, Nederland, Montenegro, Angola og vertsnasjon Japan i gruppespillet i OL.

Turbolag

Håndballjentene møter Sør-Korea i åpningskampen. Laget har knapt vært utenfor landet siden pandemien startet for halvannet år siden. Hergeirsson beskriver de som et «turbolag».
– Vi møter jo en tøff motstander i første kamp, vi begynner mot turbolaget Korea. Og da møter vi de i første kamp hvor vi da har veldig lite informasjon om de, i senere tid, sier han til Discovery.
– De er ekstremt perfeksjonister på det de gjør, og det går fort. Heldigvis så har vi spillere som er raske på føttene også.
OL-debutant Henny Reistad tror i likhet med Hergeirsson at Sør-Korea blir en tøff nøtt å knekke.
– Vi møter mange forskjellige lag, så vi vil bli testet på mange forskjellige ting. Sør-Korea begynner alltid bra, så det blir tøft, forteller Reistad til Discovery.
Gjekstad tror derimot ikke at Sør-Korea har nok å stille opp med mot Norge.
– De er alltid gode i første kamp, men jeg tror totalt sett at de ikke har mange nok gode spillere til at de skal true Norge

Comeback

Norge møter også regjerende verdensmester Nederland i sin gruppe. Nederlands stjernespiller Nycke Groot la opp fra landslagshåndball i 2019, men gjør nå comeback for landet under Tokyo-OL.
Det blir riktignok hennes siste kamper som håndballspiller. Hun annonserte i november 2020 at denne sesongen vil bli hennes siste. Hun har denne sesongen spilt i danske Odense.
– Det snakkes om comeback fra henne. Hun er i storform i Danmark nå, og skulle legge opp etter sesongen. Men det er en av favorittene til medalje i OL, så det blir en interessant kamp, sier landslagssjef Hergeirsson til Discovery.
Gjekstad tror verdensmesterne fra 2019 er over sin topp, og at de vil slite i OL.
– Uten (Estavana) Polman og med en veldig smal tropp tror jeg ikke Nederland holder.
Gjekstad tror det er viktig i gruppespillet for Norges del at flere spiller blir gitt minutter og at man ikke sliter ut nøkkelspillerne før semifinalen.
– Det handler om å ha en frisk og rask tropp inn mot en eventuell semifinale. Jeg tror Frankrike og Russland blir én og to i den andre gruppen og den første virkelige testen for Norge blir en av de i en semifinale.

Fysiske kamper

Heigersson tror kampene mot Angola og Montenegro vil bli en fysiske bataljer, i motsetning til kampene mot Sørkoreanerne som er mer eksplosive og hurtige.
– Montenegro slo oss med fem mål i mars. Jeg tenker at det er revansjelyst når vi kommer dit. Det er en tøff motstander, spiller veldig hardt og fysisk, så det gjelder å være klar for en veldig fysisk kamp, sier landslagssjefen til Discovery.
Vertsnasjon Japan i siste kamp er et lag som tatt store steg som lag forteller Hergeirsson.
– De har blitt bedre organisert. Så det blir spennende som siste puljekamp og kan være avgjørende for plassering inn mot kvartfinale som er første målet.
Norges åpningskampen spilles 09.15 (norsk tid) søndag 25. juli på TVNorge og discovery+.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43