Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring

Joakim Miøen

Oppdatert 08/08/2021 klokken 12:02 GMT+2

OL er over for håndballjentene. Det ble bronse på Norge etter en knusende seier mot svenskene. Nå er to norske spillere hedret av det internasjonale forbundet, sammen med en russisk stjerne som kan ha spilt sin siste håndballkamp.

Anna Vyakhireva

Foto: Getty Images

Norges landslagsveteran Katrine Lunde, som blant annet storspilte mot Ungarn i kvartfinalen, får plass mellom stengene på OLs drømmelag. Også Nora Mørk hedres, som mesterskapets toppscorer.
Det skriver Norges håndballforbund på sine nettsider etter at mesterskapet er over.
«Og med det er håndballturneringen i de 32. olympiske sommerleker i Tokyo avsluttet, etter to uker med opp- og nedturer, tårer av glede og skuffelse og medaljer av alle valører utdelt. Vi gleder oss til OL i Paris i 2024», skriver forbundet på sine nettsider.
Katrine Lunde har allerede meldt at hun har spilt sitt siste OL. Ifølge VG vurderer Nora Mørk sin framtid etter bronsen i Tokyo.
– Jeg har ingen planer om OL i Paris, forteller Lunde til VG.
– Jeg er åpen for å bli med i Paris, også, men vi får se hva som skjer de neste sesongene. Det er en fare for at man begynner å bli «keen» når det nærmer seg på å bli med en runde til. Det er tre år til. Det går fort, sier Mørk til avisen.
Marit Malm Frafjord bekrefter også at hun har spilt sitt siste OL.

Gir seg på topp?

En annen som kan ha spilt sitt siste OL, og sin siste håndballkamp, er den russiske stjernen Anna Vyakhireva. Mesterskapets beste spiller skal nemlig, ifølge svenske Aftonbladet og NRK, vurdere å legge opp i en alder av bare 26 år.
– Akkurat nå er jeg lei av håndball. Jeg ga det siste jeg hadde i dag, selv om jeg ikke trodde jeg hadde mer å gi. Jeg må ha en lang pause og se om jeg savner det igjen. Jeg vil ikke si aldri, aldri, men jeg må ha en pause, sier høyrebacken til NRK.
– Dette året og halve forrige år var veldig, veldig vanskelig for meg. Alle skadene, selv om de var små, det var hardt å komme tilbake og så skade seg igjen, sier Vyakhireva.
Slik ser OLs stjernelag ut:
Keeper: Katrine Lunde (Norge)
Venstre kantspiller: Polina Kuznetsova (ROC)
Venstre bakspiller: Jamina Roberts (Sverige)
Midtre bakspiller: Grace Zaadi (Frankrike)
Linjespiller: Pauletta Foppa (Frankrike)
Høyre bakspiller: Anna Vyakhireva (ROC)
Høyre kantspiller: Laura Filippes (Frankrike)
Mesterskapets beste: Anna Vyakhireva (ROC)
Mesterskapets toppscorer: Nora Mørk (Norge)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame