Populære sporter
All sport
Vis alt

Ønsker OL-endring: – Ikke bra for spillerne

Norge avsluttet OL-kvalifiseringen i Ungarn med stil. Landslagssjef Jonas Wille har nå en vanskelig oppgave foran seg når han skal ta ut den 14-manns store troppen til OL.

Wille om OL-uttaket: – Flere hensyn å ta

TATABANYA/OSLO (Discovery):
Tunisia - Norge 24-41 (12-20)
Med OL-billetten allerede i boks ga landslagssjef Jonas Wille flere av de yngre og mindre rutinerte spillere muligheten til å vise at de fortjener en plass i troppen til sommeren.
Kasper Thorsen Lien (22), Thomas Solstad (27), Gabriel Setterblom (26) og Sander Øverjordet (27) fikk alle sjansen fra start mot Tunisia i den siste kampen i OL-kvalifiseringen.
– Det er mye vi kan bruke denne kampen her til. Det er en fin mulighet for meg å se flere spillere i aksjon, sa Wille til Discovery før kampen.
Og det var flere spillere som leverte en god søknad til en OL-plass etter at Tunisia ble knust 41-24.
Lien fra sin høyrekant-posisjon scoret åtte mål på ni forsøk, og linjespiller Thomas Solstad scoret på alle sine seks forsøk.
– Man så på spillerne som fikk muligheten i dag at det hadde lyst til å levere og spille håndball. Helt perfekt innstilling og bra intensitet fra alle som var på banen. Jeg synes vi skal være fornøyde med den kampen her, sier Wille til Discovery etter kampen.
picture

Måtte ty til legemidler i pausen: – Jeg var helt ferdig

Kamp om OL-plassene

Til OL i Paris er troppen bare på 14 spillere pluss en resservespiller.
Sebastian Barthold ble kampens toppscorer med sine elleve nettkjenninger på elleve forsøk. En plass på venstrekanten i OL står fort mellom han og Alexandre Blonz
– Både Blonz og Barthold har levert fantastisk og har over lengre tid vist at de holder høyt internasjonalt nivå. Sebastian var tilnærmet perfekt i dag, forteller landslagssjef Wille.
Venstrekanten selv er meget sugen på å være en av de 14.
– At Blonz for muligheten er helt fair også skal jeg stå frem når jeg får muligheten. Jeg har hvert fall sinnssykt lyst til å oppleve alle gutters drøm som kommer til sommeren. Det kan være min eneste sjanse, så jeg har veldig lyst på en OL-billett, sier toppscoreren til Discovery.
picture

Klar OL-beskjed til sjefen: – Skal gjøre det vanskelig for han

At det kun er 14 spillere i en OL-tropp skulle Wille gjerne sett ble endret på.
– Det blir en annen type kabal med bare 14 spillere. Vi skulle gjerne hatt med flere. Det er en tøff sport og hard belastning, hvor man spiller kamper annenhver dag (i OL). Sånt sett er det ikke bra for spillerne. Det skulle vært samme regler som ellers, mener jeg, sier Wille.
I EM og VM er størrelsen på troppen på 20 spillere.

Overlegne

Tunisia hang med Norge i drøye 12 minutter og lå under med bare ett mål på stillingen 7-6 til Norge, men så kom nivåforskjellen mellom lagene frem.
Norge uten sine største stjerner på banen stakk ifra og ledet ikke mange minuttene senere 14-7. Til pause ledet Norge 20-12
– Det har vært behagelig egentlig, oppsummerte Petter Øverby den første omgangen.
Norge fortsatte storspillet i andreomgang og målene rant inn bak den tunisiske målvakten. 13 minutter ut i omgangen hadde ledelsen økt fra åtte mål til 15.
– Dette blir litt lekestue det her, konkluderte Discoverys håndballekspert Ole Gustav Gjekstad da Norge satte inn mål nummer 40 i kampen like før slutt.
Norge vant til slutt 41-24.
– Veldig grei skuring for Norge som vi for så vidt hadde forventet mot et tunisisk lag uten noe å spille for, sier Discovery-kommentator Asbjørn Myhre.
Disse lagene er kvalifisert til OL i Paris:
  • Frankrike (vertsnasjon)
  • Argentina (vinner av Panamerikanske leker 2023)
  • Danmark (vinner av VM 2023)
  • Egypt (vinner av Afrikamesterskapet 2024)
  • Japan (vinner av Asias kvalifiseringsturnering 2023)
  • Sverige (beste lag bak Frankrike og Danmark i EM 2024)
  • Norge (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
  • Spania (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
  • Kroatia (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
  • Tyskland (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
  • Slovenia (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
  • Ungarn (videre gjennom OL-kvalifiseringen)
Ungarn slo Portugal 30-27 søndag kveld og endte dermed som nummer to i Norge sin gruppe og sikret den siste OL-plassen.
Det er tredje gang Norges håndballherrer skal i aksjon i OL. De endte på 7.plass i Tokyo (2021) og på 9. plass i München-OL i 1972.
Herrenes turnering i OL spilles fra 25. juli til 11. august.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame