For to år siden møttes Norge og Nederland i VM-finalen. Da vant Norge. I fjor møttes de i finalen i EM, og også da gikk gullet til de norske håndballjentene. I kveld, i semifinalen i VM, ble Nederland overkjørt.
Norge vant hele 32-23.

Stengte buret

Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54
Katrine Lunde stengte buret i førsteomgang og Norge gikk til pause med syvmålsledelse, og det kunne sett langt verre ut for Nederland om de ikke hadde hatt Tess Wester i mål. Men etter sidebytte var det et langt mer skjerpet Nederland som møtte Norge.
– Dette er ikke over, sa rettighetshaver TV 2s kommentator Harald Bredeli etter en noe trøblete start på andreomgangen.
Kari Aalvik Grimsbø fikk tillit etter pausen, og selv om hun brukte litt tid på å komme i gang, vartet også hun opp med flere klasseredninger utover omgangen.
– Norge har ikke bare den beste keeperen i VM, vi har de to beste keeperne i VM, sa en henrykt Bredeli etter at Grimsbø reddet straffe minutter før slutt.
Når også Veronica Kristiansen fikk i gang skuddarmen og kaptein Stine Bredal Oftedal fant Heidi Løke på streken, hadde likevel de orange-kledde lite å stille opp med i semifinalen.

– Har vært grusomt

Thorir Hergeirsson var naturligvis strålende fornøyd etter å ha tatt laget til en ny finale.
– Det har vært grusomt i dag. Den dagen det kjennes likegyldig før en så viktig kamp, er det på tide å slutte. Men dette er deilig, sa treneren til TV 2 etter kampslutt.
Norge møter enten Sverige eller Frankrike i finalen. Disse lagene møtes i VMs andre semifinale senere i kveld.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43