Kolstad ble seriemester for annen gang: – Alltid godt å slå Elverum

AvNTB

Oppdatert 23/03/2024 klokken 18:38 GMT+1

Kolstads håndballherrer kunne nok en gang juble for seriemesterskapet i eliteserien. Det ble full fest i Trondheim Spektrum etter 29-28-seier over Elverum.

Sagosen roser lagkameratene: – Det er derfor de er her

Kolstads Simen Ulstad Lyse ble kampens store spiller med ti nettkjenninger.
– Det var utrolig artig og spennende. Det er stort å få gjøre det for så mange her i Trondheim Spektrum, sa Lyse selv.
Nylig var Kolstad-spiller Sander Sagosen med å sikre OL-plass for håndballherrene. Se intervju med landslagsspilleren øverst i saken.

Jevnt

Elverum er seks poeng bak med to kamper igjen. Kolstad vant også NM-finalen over Elverum for en måneds tid siden. Trønderne har vunnet både serien og cupen de to siste årene.
Serietittelen ble sikret med seier i en jevn kamp lørdag. Lagene fulgte hverandre tett store deler av veien, men til slutt kunne hjemmelaget juble.
– Det er alltid godt å slå Elverum. Vi var ikke helt på topp, men vant kampen, sa keeper Torbjørn Bergerud til TV 2.
Kolstad ledet 15-14 til pause. Rett etter hvilen snudde Elverum kampen, men Kolstad hentet seg inn igjen.

Tøff batalje

Med ett minutt igjen gikk Kolstad opp i en ettmålsledelse, og Elverum greide ikke å vende kampen til seier.
– Det var artig. En tøff batalje med mye fysikk. Det er slik en toppkamp skal være, sa Sander Sagosen.
Kolstad startet for noen år siden en storsatsing og hentet flere stjernespillere tilbake fra europeiske toppklubber. Etter sesongen forsvinner imidlertid Magnus Abelvik Rød til ungarske Szeged.
Kolstad debuterte i mesterligaen denne sesongen, men greide ikke å ta seg videre til cupspillet.
Da handballherrene kvalifiserte seg til OL i mars var det med et svært Kolstad-tungt lag. Hele syv av spillerne på landslaget under OL-kvalifiseringen spiller på Kolstad til vanlig.

Sagosen reagerer etter rødt kort: – Han skjønner ingenting