Norge måtte vinne med minimum fem mål for å ha sjansen til avansement. Det så ganske lyst ut på 9-6 før pause, og flere ganger senere flørtet Norge med å stikke ifra.

Men det gikk ikke. Det ble litt for mange tekniske feil og bomskudd (tre straffer blant annet) foran glisne tribuner i Arena Zagreb. Mot slutten satset Norge også på høy risiko i jakten på mål.

VM
Superstjernen ble for alene mot stormakten i nøkkelkampen: – Satte nok en støkk i gutta
17 TIMER SIDEN

Rett ut

Det ble ampert etter at Jim Gottfridsson grisetaklet Sander Sagosen i bakken og fikk rødt kort.

Norge brukte muskelberget Henrik Jakobsen mye i forsvar denne gangen. Den norske defensiven var i lengre perioder på sitt aller beste og presset Sverige knallhardt.

Med slikt forsvarsspill tidligere i mesterskapet, ville Norge trolig ha vært nesten klar for semifinale før siste kamp i hovedrunden.

Bergerud spilte rent ut strålende i 1.-omgangen der han endte på 55 i redningsprosent.

Norge gikk opp i 9-6-ledelse. Kristian Bjørnsen kunne ha lagt på til 10-6, men bommet. Samme mann, med sin svakeste angrepsomgang på lenge, ble avblåst for teknisk feil noen sekunder før pause.

Det som kunne blitt 13-10 til Norge endte i stedet med 13-12 da svenskene scoret i siste sekund av omgangen.

Kostbart

Norge tapte to kamper i EM før onsdagens oppgjør. Det ble 31-32 mot Frankrike i premieren og 28-32 for Kroatia lørdag. Begge ganger har landslagssjef Christian Berge sagt at hans lag nesten kastet bort seieren.

Det norske laget spilte bronsekamp i forrige EM (2016) uten å vinne den. I VM for et år siden ble det sølv for Norge etter tap for vertsnasjon Frankrike i finalen.

Nå går semifinalene fredag uten Norge. Neste sjanse kommer i VM i Tyskland og Danmark neste år. For å komme dit må Norge vinne en kvalifisering (dobbeltkamp) i juni. Trekningen skjer i Kroatia til helgen.

(©NTB)

Håndball
VM går uten tilskuere
10/01/2021 PÅ 19:25
Håndball
Slik er VM-prognosen etter nedslående bilder av forsvarskjempen
10/01/2021 PÅ 10:46