Drammen tok sin forrige NM-tittel i 2007, da de slo FyllingenBergen i finalen. Totalt har laget spilt fem finaler før 2017-utgaven. Sist gang var i 2011. Hykkerud og Sørheim gjorde comeback i Drammen før denne sesongen.

Hykkerud forlot tysk Bundesliga for å være mer med sønnen, mens Sørheim kom fra Danmark.

Håndball
Håndball-VM: Venter fortsatt på norske prøvesvar
EN TIME SIDEN

Hykkerud og Sørheim er de eneste fra hjemlig serie som har fått plass i Christian Berges EM-tropp. De to landslagsuttatte satte standarden i finalen i Oslo Spektrum.

– Det er helt nydelig. Det er ikke noe mer enn det. Det er alltid moro å vinne finaler, og ekstra godt å vinne den med klubben i ditt hjerte, sa Hykkerud til NTB.

Jevnspilt

Hykkerud scoret kampens første mål, og sendte Drammen opp i 5-3 etter åtte minutter. Sørheim sørget for tremålsledelse ti minutter senere.

– Det blir ikke så mye bedre enn det. Dette er en kamp som betyr mye i norsk klubbhåndball, og ikke minst for oss i Drammen som har slitt over flere år. Gøy å komme tilbake og bidra til NM-gull, sa Sørheim til NTB.

Bodø ga seg imidlertid ikke og Endre Langaas scoret første omgangs siste mål til 11-12, i en omgang som ble avsluttet rotete og uten mål de siste sju minuttene. Aksel Horgen fikk sjansen på straffemerket i siste sekund, men klarte ikke treffe mål.

Sørheim bøttet inn mål for Drammen i Oslo Spektrum, og ga Drammen tre måls forsprang nok en gang med en lekker flyger til 17-14 åtte minutter ut i andre omgang. Det var hans sjette mål på sju forsøk.

Bodø ga imidlertid Drammen kamp til døra. Henrik Bielenberg scoret sitt femte for dagen til 16-17 to minutter senere.

Hykkerud var overalt

Drammen dro likevel fra igjen, og det var firemålsledelse etter halvspilt andre omgang.

Strekspiller Hykkerud økte til 23-16, før han på nytt kontret inn 25-17. Bodø klarte aldri komme tilbake.

Drammen tok dermed sin andre NM-pokal, mens Bodø blir stående med én.

– Det er surt. Vi hadde muligheten, men får det ikke helt til, men vi er en ung gruppe som må tro på at vi får denne muligheten igjen, sa Bodø-trener Børge Lund.

Bodø var i sin tredje finale fredag. I 2014 ble det tap mot ØIF Arendal, mens året etter fikk nordlendingene sin revansje med seier mot FyllingenBergen. I 2017 ble det sølv igjen.

Drammen etterfølger Haslum som mester. Bærum-laget påførte Elverum et blytungt tap forrige sesong.

(©NTB)

VM
Superstjernen ble for alene mot stormakten i nøkkelkampen: – Satte nok en støkk i gutta
18 TIMER SIDEN
Håndball
VM går uten tilskuere
10/01/2021 PÅ 19:25