Scanpix

Holdt på å rote vekk ledelsen – så våknet håndballjentene og Stine Bredal Oftedal

Holdt på å rote vekk ledelsen – så våknet håndballjentene og Stine Bredal Oftedal

15/06/2017 19:53Oppdatert 15/06/2017 21:09

Norge ledet komfortabelt mot Frankrike, men så begynte håndballjentene å slurve.

Håndballjentene så ut til å ha en komfortabel ledelse i treningskampen mot Frankrike torsdag kveld. Norge ledet hele 15-9 til pause etter gnistrende godt kontringsspill og godt keeperspill av Katrine Lunde.

Men et ungt og urutinert norsk lag rotet vekk den komfortable ledelsen etter pause og slurvet i angrepsspillet. Det utnyttet Estelle Nze Minko og Frankrike kjempet seg inn i kampen igjen. Mot slutten av våknet Norge igjen og spesielt Stine Bredal Oftedal stod frem. Til slutt vant Norge 24-21 og Bredal Oftedal noterte seg for syv nettkjenninger.

– Hun har vært viktig i det norske angrepsspillet. Hun har satt fart i det og scoret mål, sa Eurosports håndballekspert Ole-Gustav Gjekstad.

Etter kampen var hun fornøyd med at de klarte å dra i land seieren. Med en del nye spillere mener 25-åringen at det kladde litt fordi de ikke er helt samspilte enda.

– I store perioder det vet veldig bra. Vi blir kanskje litt klønete i en periode i midten der. Vi kaster vekk litt baller. Det er kanskje det som gjør det vanskelig for oss, men stort sett er vi relativt tett bakover, sier Oftedal til Eurosport.

– Det lyser litt av henne

Lunde ble kåret til banens beste etter storspillet. Norges keeper leverte en solid kamp.

– Jeg synes det var en gøy kamp. Jeg følte jeg kom litt i gang igjen og det var deilig, sier Lunde til Eurosport.

Landslagssjefen var fornøyd med det keeperen presterte mellom stengene. Thorir Hergeirsson tror hun har noe på gang igjen.

– Det lyser litt av henne slik det pleier å gjøre når hun begynner å finne formen. Hun stod godt i Rostov den siste delen av sesongen og fortsetter her. Det har vært en veldig bra treningssamling og hun viserr i dag at hun er på hugget. Hun vil være med og går foran, landslagssjefen til Eurosport.

Overkjørte Frankrike

De norske håndballjentene satte standarden fra start. Jeanette Kristiansen åpnet landslagskarrieren med å score kampens første mål. Gjestene slurvet i angrepsspillet og Norge var effektive midtveis stod det 7-3 til håndballjentene.

Katrine Lune stengte igjen buret før pause og hadde hele ti redninger. Samtidig spilte Norge et godt og effektivt kontringsspill. Hele ni kontringsmål scoret de norske spillerne på Frankrike før pause. Marit Røsberg Jacobsen avsluttet en sterk norsk omgang med å sette inn 15-9 ledelse fra høyrekanten.

– Vi har et veldig løpssterkt lag og vi tar de mulighetene hver eneste gang. Franskmennene setter ikke oss på de store prøvene. De blir litt for dårlige akkurat nå med mange mange nye spillere og problemer med å flytte ballen, sa Eurosports håndballekspert Ole-Gustav Gjekstad i pausen.

Nådeløse franske kvinner

Etter hvilen var det et helt annet fransk lag som entret banen. Norge begynte å rotet vekk ballen og de franske kvinnene kjempet seg inn igjen i kampen. Estelle Nze Minko var nådeløs med slurvete norsk spill og satte inn 17-18 til Frankrike halvveis ut i omgangen. Da hadde den franske spilleren snappet ballen fra de norske spillerne hele fem ganger i forkant.

– Frankrike er mye bedre med ball i denne omgangen. De spiller mye bedre og legger mer trykk på Norge, sa Gjekstad.

Det ble mye stolpe ut og det ble litt symptomatisk for kampen da Tonje Løseth traff stangen da hun prøvde seg på en frekkis fra egen halvdel åtte minutter før slutt. Men Norge vant 24-21 til slutt. Tonje Løseth scoret kampens siste mål.

0
0