Scanpix

Håndballgutta etter hyllesten: – Jeg har ikke vært med på noe lignende

Håndballgutta etter hyllesten: – Jeg har ikke vært med på noe lignende

03/05/2017 22:11Oppdatert 04/05/2017 08:52

Et sulteforet håndballpublikum har trykket herrelandslaget til sitt bryst. Mot Frankrike var det folkefest i Oslo Spektrum.

OSLO SPEKTRUM (Eurosport.no), Norge - Frankrike 35-30:

Et fullsatt Oslo Spektrum fikk onsdag se at Norge og Sander Sagosen feide den regjerende verdensmesteren av banen.

Mot slutten av kampen kokte det på tribunen. Det norske folk har trykket håndballgutta til sitt bryst. Etter kampen ble spillerne hyllet. Ikke bare for at de banket Frankrike, men også for VM-innsatsen som endte med sølv. Håndballfeberen herjer i Norge.

Video - Bergerud stenger buret

00:25

– Ikke vært med på lignende

Landslagssjef Christian Berge synes det er naturlig at interessen kommer nå som resultatene er gode. Synet som møtte ham i Spektrum har han aldri sett før i hallen.

– Jeg har ikke vært med på noe lignende på hjemmebane. Det er første gangen jeg er med på et fullsatt Spektrum, forteller Berge til Eurosport.

Trøkket fra tribunen inspirerte håndballgutta mener Kent-Robin Tønnesen.

– Det er veldig moro at nordmennene har fått opp øynene for håndballgutta også. Det setter vi selvfølgelig stor pris på. Uten den hjelpen fra de i dag vet jeg ikke om vi hadde spilt så godt, sier Tønnesen til Eurosport.

Kampens toppscorer og store spiller Sander Sagosen var også mektig imponert over det norske publikummet i hovedstaden.

– Å få spille i et fullsatt Spektrum er gøy. Det er den kuleste kampen jeg har spilt i Norge, sier Sagosen til Eurosport.

Bakerst stod Torbjørn Bergerud og plukket det ene franske skuddet etter det andre. Like før slutt skapte keeperen et enormt trøkk i hallen da han gestikulerte til publikum for å få opp stemingen.

– Jeg har nok ikke opplevd noe lignende i Norge. Dette var utrolig morsomt, forteller Bergerud til Eurosport.

Video - – Nå skal støtteapparatet få lov til å pleie oss litt

00:46

– Ikke alltid like lett

Men den enorme stemningen og den øredøvende jubelen skaper også noen utfordringer for spillerne ute på banen. Det er ikke alltid like lett å gi lagkameratene beskjeder.

– Jeg prøver å stenge det ute for å høre hva man sier på banen, men det er ikke alltid like lett, forklarer landslagsprofilen.

Nå vil Berge skape fortsette den gode jobben som er lagt ned med landslaget. I vinter takket han ja til å være med Norge videre og vraket gamleklubben, tyske Flensburg. Allerede til helgen står Frankrike på motsatt banehalvdel i Paris.

– Nå skal vi sørge for at vi gjør det bra fremover og jobber med arbeidsoppgavene inn mot neste kamp, forteller Berge.

0
0