OSLO SPEKTRUM (Eurosport.no), Norge - Frankrike 35-30:
Et fullsatt Oslo Spektrum fikk onsdag se at Norge og Sander Sagosen feide den regjerende verdensmesteren av banen.
Mot slutten av kampen kokte det på tribunen. Det norske folk har trykket håndballgutta til sitt bryst. Etter kampen ble spillerne hyllet. Ikke bare for at de banket Frankrike, men også for VM-innsatsen som endte med sølv. Håndballfeberen herjer i Norge.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 PÅ 11:54

– Ikke vært med på lignende

Landslagssjef Christian Berge synes det er naturlig at interessen kommer nå som resultatene er gode. Synet som møtte ham i Spektrum har han aldri sett før i hallen.
– Jeg har ikke vært med på noe lignende på hjemmebane. Det er første gangen jeg er med på et fullsatt Spektrum, forteller Berge til Eurosport.
Trøkket fra tribunen inspirerte håndballgutta mener Kent-Robin Tønnesen.
– Det er veldig moro at nordmennene har fått opp øynene for håndballgutta også. Det setter vi selvfølgelig stor pris på. Uten den hjelpen fra de i dag vet jeg ikke om vi hadde spilt så godt, sier Tønnesen til Eurosport.
Kampens toppscorer og store spiller Sander Sagosen var også mektig imponert over det norske publikummet i hovedstaden.
– Å få spille i et fullsatt Spektrum er gøy. Det er den kuleste kampen jeg har spilt i Norge, sier Sagosen til Eurosport.
Bakerst stod Torbjørn Bergerud og plukket det ene franske skuddet etter det andre. Like før slutt skapte keeperen et enormt trøkk i hallen da han gestikulerte til publikum for å få opp stemingen.
– Jeg har nok ikke opplevd noe lignende i Norge. Dette var utrolig morsomt, forteller Bergerud til Eurosport.

– Ikke alltid like lett

Men den enorme stemningen og den øredøvende jubelen skaper også noen utfordringer for spillerne ute på banen. Det er ikke alltid like lett å gi lagkameratene beskjeder.
– Jeg prøver å stenge det ute for å høre hva man sier på banen, men det er ikke alltid like lett, forklarer landslagsprofilen.
Nå vil Berge skape fortsette den gode jobben som er lagt ned med landslaget. I vinter takket han ja til å være med Norge videre og vraket gamleklubben, tyske Flensburg. Allerede til helgen står Frankrike på motsatt banehalvdel i Paris.
– Nå skal vi sørge for at vi gjør det bra fremover og jobber med arbeidsoppgavene inn mot neste kamp, forteller Berge.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 PÅ 09:43