Håndball

Håndballgutta avhengig av hjelp for å ta seg videre i EM etter smell mot vertsnasjonen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Norge

Foto: Scanpix

AvEurosport
20/01/2018 på 21:12 | Oppdatert 20/01/2018 på 21:22

Norge kan fortsatt nå semifinalen i håndball-EM, men 28-32-tapet for Kroatia lørdag gjør veien videre veldig kronglete. Kroatene var best i «slaget i Zagreb».

Ivan Stevanovic vant keeperkampen ganske klart foran vel 15.000 tilskuere. Det er samme mann som stoppet Norge i OL-kvalifiseringen i Danmark i 2016.

Norges mulighet for avansement til semifinale ligger i dette: De norske gutta må havne på samme poengsum (seks) som Sverige og Kroatia og vinne den interne tabellen de tre imellom.

Håndball

Stor kåring: Her er tidenes norske OL-lag

02/05/2020 PÅ 18:21

I første omgang må Norge håpe at Sverige slår Hviterussland mandag og at det blir norsk storseier i svenskekampen onsdag.

På toppen av det må ikke Frankrike avgi poeng mot Kroatia i det aller siste oppgjøret i hovedrunden.

Norge fikk en helt forferdelig åpning lørdag. Etter snaut 14 minutter sto det 8-4 til Kroatia. På veien dit hadde de norske gutta bommet på seks skudd og kastet bort ballen like mange ganger på tekniske feil.

Det kan ikke kalles annet enn marerittstart.

Veteranen ut

Kaptein Bjarte Myrhol hadde en blytung åpning med skuddmiss på tre av fire muligheter. Han ble tatt av banen etter 16 minutter og sparket sint i en reklameplakat ved den norske benken.

Keeper Torbjørn Bergerud kom ikke opp på i nærheten av sitt beste. Han ble erstattet av Espen Christensen da 2/3 av omgangen var spilt.

Spillet løftet seg etter hvert. Kroatia ledet bare 17-15 til pause.

Det ble dramatisk i annen omgang, men hjemmelaget holdt seg foran. Norge kom aldri opp på sitt maksnivå, og målvaktene ble skutt i senk i perioder.

På tribunen satt Kroatias superstjerne Domagoj Duvnjak. Han pådro seg en skade i EMs åpningskamp og har vært tilskuer siden.

Revansj

Norge slo Kroatia etter ekstraomganger i VM-semifinalen i fjor. Nå var det ombyttede roller, og EM lever for fullt etter vertsnasjonens seier lørdag.

Den norske troppen fryktet de rumenske dommerne. Kroatia fikk noen tvilsomme avgjørelser med seg, men også langt flere utvisninger enn Norge.

(©NTB)

Håndball

Se hele vurderingen: Derfor er disse stjernene utelatt

02/05/2020 PÅ 18:14
Håndball

Alt fra OL 2016 er diffust: – Husker ingenting før semifinalen

02/05/2020 PÅ 09:26
Relatert
Håndball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Håndball

Stor kåring: Her er tidenes norske OL-lag

02/05/2020 PÅ 18:21

Siste videoer

Håndball

Se hele vurderingen: Derfor er disse stjernene utelatt

00:23:11

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22
Vis mer