Scanpix

Håndballgutta vant, men nådde ikke hårete mål mot Island: – Håper jeg talte feil

Håndballgutta vant, men nådde ikke hårete mål mot Island: – Håper jeg talte feil

08/06/2017 20:14Oppdatert 08/06/2017 21:59

Håndballgutta hadde få problemer med å vinne den første kampen i Gjensidige Cup.

Norge - Island 36-30

Norge vant komfortabelt 36-30 mot Island i åpningskampen av Gjensidige Cup.

– Vi får en del gode svar. Noen svarer bedre enn andre selvfølgelig, men alle svarer bra. Det er en veldig opp og ned-match. Vi hadde veldig fokus på å springe. Kanskje vi gjør det i overkant. Samtidig vil jeg at vi skal stikke på kontra, sier landslagstrener Christan Berge til MAX etter kampen.

Sander Sagosen startet kampen på suverent vis, og avslørte at laget hadde satt seg et spesielt mål før kamp.

– Vi setter oss mål før kampen å score 15 kontringsmål. Vi må springe for å nå det. Da blir det litt Hawaii til tider. Det er litt for mye bakover med 30 i egen sekk, men vi gjør en okei kamp, sier Sagosen til MAX.

– Jeg talte 14 kontringsmål. Jeg håper jeg har misset ett, humret Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad til latter fra både Sagosen og Berge.

Hjemmebane for Berge

Landslagstrener Berge hadde tatt med seg landslagsguttene «hjem» til Terningen Arena - et sted 43-åringen har gode minner fra som trener for Elverum. Norges sjef ønsket naturligvis å bruke kampen til å spisse formen inn mot EM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Litauen neste uke.

Flere av spillerne var ute av kamptrening, men Norge tok likevel som ventet kommandoen mot Island og ledet 19-15 halvveis.

– Starten er glimrende offensivt. Vi sliter litt i forsvarsspillet gjennom hele omgangen. En god Torbjørn Bergerud sørger for at Island ikke har flere mål, oppsummerte Gjekstad halvveis.

Også etter pause styrte Norge kampen, og kontrollerte til slutt inn til en 36-30-seier.

PS. Sverige slo Polen 33-27 tidligere på dagen.

0
0