Det internasjonale håndballforbundet (IHF) informerte mandag om status på de seks (tre for hvert kjønn) kvalturneringene. De norske spillerne må vente videre på beskjed om hvor de skal spille.

Håndball
Disse spiller Ol-kvalik for Norge - ingen Løke i troppen
01/03/2021 PÅ 13:27

De fem andre turneringene går som planlagt ifølge IHF, men det er ikke klart når Sander Sagosen og Norge får vite sin videre vei.

Kampene er satt opp helgen 12.-14. mars. Herreturneringen ble nylig flyttet fra Trondheim på grunn av innreise- og karantenebestemmelsene i Norge.

I forrige uke tydet mye på at Norge skulle spille i Montenegro. Koronasmitten er i kraftig oppblomstring der, og det kan ha påvirket IHF til å revurdere planene. Den ungarske byen Györ er lansert som et alternativ.

Norge er storfavoritt og møter Chile, Brasil og Sør-Korea. Det betyr at spillere fra tre kontinenter møtes. De to beste lagene får OL-billett.

Norges kvinner er i gruppe med vertsnasjon Montenegro, Romania og et nå plutselig ukjent lag med kamper 19.-21. mars. Fjerdelaget i denne turneringen er allerede byttet ut tre ganger i prosessen.

Seks nasjoner for hvert kjønn er allerede klare for OL-håndballen. Den resterende halvparten av deltakere gjenstår å få klare til turneringen i juli og august.

Det norske A-landslaget fotball for menn skal etter planen spille VM-kvalifiseringskamp mot Montenegro i Podgorica 30. mars.

(©NTB)

Håndball
Håndball-avklaring: Her skal Norge spille OL-kvalifisering
24/02/2021 PÅ 11:08
Håndball
Flytter OL-kvalifiseringen fra Trondheim
16/02/2021 PÅ 11:08