• Se Kristoffer Ventura i Wyndham Championship på GOLFTV fra 13:00 fredag. Få tilgang her!
Det ble sett på som et kupp da Kristoffer Ventura sikret seg den erfarne caddien Andy Sanders før sin debutsesong på PGA Touren.
Men samarbeidet gikk ikke som 24-åringen hadde håpet på. Etter å ha misset cuten på Pebble Beach, Venturas sjette strake MC, ble de enige om å gå hvert til sitt.
Wyndham Championship
Ventura greide ikke å gjenskape lørdagens superspill
16/08/2020 PÅ 21:11
Dermed trengte Ventura en ny mann på bagen, og mange sperret nok opp øynene da bror Federico plutselig dukket opp i Puerto Rico to uker senere.
Turneringen ble på mange måter vendepunktet i Venturas sesong, og siden 20. plassen i turneringen Hovland gikk til topps i, har 24-åringen fulgt opp med 21. plass i Rocket Mortgage Classic og 19. plass i Barracuda Championship, samt flere topplasseringer på Korn Ferry Touren.

– Det var nok mange som stusset der og da

Mye av æren for det gir Ventura til broren og samarbeidet de to imellom. 24-åringen bekrefter også at broren blir hans også caddie neste sesong.
– Det mentale begynner å komme mer og mer på plass, og Federico er en stor del av det. Det har gått veldig bra siden han kom inn. Jeg har gått over 20 runder på rad på par eller under par siden han tok over, sier Ventura til Eurosport.
– Jeg fant ut at jeg trives best med en caddie som lar meg styre spillet og er mer med som en kompis og motivator. I den rollen er Federico perfekt, legger han til.
– Det var nok mange som stusset der og da, men samarbeidet har fungert bra og vi koser oss ute på banen. Jeg prøver å være en støttespiller og la han styre alt annet, og så langt har det fungert bra, sier Federico.
Etter å ha vært ustabil score-messig over en lang periode, har 24-åringen levert langt mer stabil golf med lillebror på bagen.
– Det har nesten vært overraskende stabilt. Vanligvis er det mye opp og ned, men jeg har blitt mye bedre på å tenke rundt banen og se hvor jeg kan tjene og spare slag, istedenfor å gå rett på pinnen hver gang.

– Det mentale har sviktet meg litt

Det er en ganske så annen innstilling enn den Ventura hadde da han først kom inn i PGA-sirkuset.
– Det er det mentale som har sviktet meg litt, spesielt i første del av sesongen. Jeg tenkte litt mye på poeng, hvordan turneringsplanen skal se ut, hva jeg må gjøre for å komme meg videre... Det er ikke det man skal tenke på når man er på golfbanen, sier Ventura.
Etter koronapandemiens inntog ble det bestemt at samtlige spillere på PGA Touren får fornyede spillerettigheter også neste sesong. Normalt sett må man havne blant de 125 beste på FedExCup-rankingen, noe som ville betydd at Ventura måtte fått en topplassering denne uken for å klare kravet.
Men nå kan 24-åringen slappe av, vel vitende om at han også neste sesong får spille med de store gutta.
– Det er den innstillingen jeg burde spille med uansett forhold eller situasjon. Ikke tenke konsekvenser, men spille for å vinne, sier Ventura.

Håper å forlenge sesongen

For i den formen han er i nå, skulle Ventura gjerne sett at sesongavslutningen ikke var like om hjørnet.
– Det er litt kjipt at dette er potensielt siste turneringen for denne sesongen, men jeg får prøve å gjøre det beste ut av det. Jeg satser selvfølgelig på å ha en mulighet på søndag.
Og med tanke på neste sesong, hvor han etter all sannsynlighet må bli blant de 125 beste for å få fornyet status på PGA Touren, er Ventura langt fra bekymret.
– Hvis jeg får gå en full sesong med det spillet jeg har nå, er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Og det er en deilig følelse.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Wyndham Championship
Ventura flørter med tetstriden etter birdiebonanza
15/08/2020 PÅ 18:07
Wyndham Championship
Slik slår Ventura følge med Hovland til sesongfinalen
13/08/2020 PÅ 09:26