• Se Wyndham Championship med Kristoffer Ventura på GOLFTV fra 13.00 torsdag og fredag. Få tilgang her!
Mens Viktor Hovland er i rute til å få spilt alle tre turneringene som avslutter 2019-20-sesongen, kalt FedExCup Playoffs, må landsmann og kompis Kristoffer Ventura levere sitt livs prestasjon på PGA Touren i denne ukens Wyndham Championship for å forlenge sin sesong.
Wyndham Championship
Ventura greide ikke å gjenskape lørdagens superspill
16/08/2020 PÅ 21:11
Det er nemlig slik at kun de 125 beste fra FedExCup-rankingen, poenglisten for inneværende sesongs prestasjoner, får spille THE NORTHERN TRUST i Boston neste uke. Turneringen er den første av tre i FedExCup-sluttspillet, som avslutter 2019-20-sesongen.
Ventura, som slår ut 20:05 torsdag, må etter all sannsynlighet bli blant de tre beste denne uken for å komme seg inn blant de 125 beste. 24-åringen ligger nå som nummer 159.
– Mitt mindset forandrer seg ikke. Det blir å prøve å vinne. Det er ikke noe annerledes. Jeg har jo ingenting å tape, sier Ventura i Eurosports golfpodcast FORE!
  • Hør Eurosports golfpodcast FORE! overalt der du hører podcaster!

Duket for drama

Wyndham Championship er den siste ordinære turneringen i 2019-20-sesongen. Flere av storkanonene, blant dem Viktor Hovland, har valgt å stå over denne uken for å forberede seg til FedExCup-sluttspillet.
Disse spillerne er allerede sikret å komme blant de 125 beste, men alle som ligger i faresonen er med denne uken for å kjempe om de siste plassene. Og kampen for topp 125 vil bli dramatisk – i fjor skilte det kun ett poeng mellom nummer 125 og 126 på listen.
Ventura er altså nummer 159, og opp til Charl Schwartzel på 125. plass skiller det 126 poeng. En tredjeplass i Wyndham gir 190 poeng, noe som etter all sannsynlighet vil være nok til å bli blant de 125.
Og med den formen 24-åringen har vist siden koronapausen, med stabile plasseringer blant de 20 beste, er sjansene absolutt til stede.
– For det første har jeg blitt mye mer stabil, nesten overraskende stabil. Jeg har gått over 20 runder på par eller lavere. Jeg har blitt mye smartere i spillet gjennom å peke meg ut muligheter for hvor jeg kan spare og tjene slag, i stedenfor å gå rett på pinnen hver gang, sier Ventura.

– Ikke bekymret i det hele tatt

Og den stigende formkurven gjør at Ventura helst skulle unngått en pause før 2020-21-sesongen starter.
– Det er litt kjipt at jeg kanskje får noen ukers pause nå, men jeg gleder meg til å begynne igjen. Så får vi håpe at det går bra denne uka og at jeg er med neste uke og se hvor høyt opp jeg eventuelt kan komme. Det skal jo mye til selvfølgelig, men jeg får bare gjøre det, smiler Ventura.
Og skulle han være med helt der oppe og kjempe på søndag, vil det ikke være noe snakk om å sikre en topp tre fremfor en eventuell seier.
– Målet er å komme inn i de største turneringene, og da er det jo seier som gjelder. Det er der man vil være.
Skulle ikke det skje, er det heldigvis for Ventura ikke mange ukene til neste sesong starter. Allerede uken etter den avsluttende turneringen i FedExCup-sluttspillet, Tour Championship, går startskuddet med Safeway Open 10-13 september.
– Jeg tror jeg kommert til å få spille det meste, iallefall i starten. Sannsynligvis får jeg en litt dårlig kategori neste år, men selv om jeg etter hvert kanskje ikke får spille så mange turneringer som jeg gjerne skulle ønske, så er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Det tar kanskje litt lenger tid, men fra midten av sesongen håper jeg å kunne være med i de beste turneringene.
– Men du vinner jo i helgen, så da er det jo ikke noe stress?
– Ja, ikke sant, gliser Ventura.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Wyndham Championship
Ventura flørter med tetstriden etter birdiebonanza
15/08/2020 PÅ 18:07
Wyndham Championship
Oppsiktsvekkende valg betalte seg: – Det var nok mange som stusset der og da
14/08/2020 PÅ 09:24