Populære sporter
All sport
Vis alt

Her er Venturas nye supercaddie: – En mulighet jeg bare måtte ta

Espen Blaker

Oppdatert 11/09/2019 klokken 04:11 GMT+2

Kristoffer Venturas kanonsesong betalte seg på flere områder.

ventura

Foto: Eurosport

GREENBRIER (Eurosport.no):
Kristoffer Ventura sikret seg PGA-kortet for 2019/20-sesongen etter et svært imponerende år på Korn Ferry-touren. Med to turneringsseire på fire uker satte nordmannen seg virkelig på golfkartet - og suksessen betalte seg på mer enn ett område.
For i tillegg til PGA-kortet har 24-åringen sikret seg en av golfsirkusets mest suksessfulle caddier, Andy Sanders.
– Vi har fått en god start på samarbeidet. Jeg er virkelig imponert av spillet hans, og ikke minst mentaliteten han har. Vi har ikke helt fått resultatene vi ønsket de tre siste ukene, men måten han takler motgang på har virkelig imponert meg, sier Sanders til Eurosport.no
Se reportasjen med Ventura og hans nye caddie nederst i saken!

– En mulighet jeg bare måtte ta

Ventura var ikke i tvil om å inngå et nytt samarbeid da muligheten dukket opp.
– Dette var en veldig stor mulighet for meg. Han har mye erfaring med Touren, Majors, Ryder Cup og annet. Så det var en mulighet jeg bare måtte ta, sier Ventura.
Se hele intervjuet med Ventura her (saken fortsetter under):
Eurosports golfekspert Marius Thorp ser positivt på det nyeste medlemmet i Team Ventura.
– Jeg tror for det første det er en veldig riktig beslutning av Ventura. Han får en erfaren caddie som har vunnet Majors og andre turneringer. Dette vil hjelpe Ventura når han selv kommer i situasjoner der han er i posisjon til å kunne vinne. Det kommer til å gjøre han roligere og tryggere ute på banen, så det er etter min mening et helt riktig steg å ta.

Ble anbefalt å jobbe med Ventura

For Sanders er ingen hvem som helst. Sammen med sin tidligere arbeidsgiver Jimmy Walker tok han flere turneringsseire - blant annet en Major-seier i PGA Championship i 2016.
– Det er stor forskjell mellom en caddie på PGA-touren og Korn Ferry. De er veldig profesjonelle og erfarne. Han vet hva han skal si og når han skal si det, sier Ventura.
På spørsmål om hvorfor Sanders valgte nettopp en 24-åring fra Norge, svarer han følgende:
– Gjennom anbefalinger. Jeg har kjent agenten hans og andre rundt ham en stund, og en god venn av meg som jobbet med han i San Antonio snakket varmt om han. De første ukene på Korn Ferry Touren brukte vi til å lære hverandre å kjenne, og for meg å se spillet hans.

Tror Ventura kan vinne Majors

Og Ventura gjorde virkelig inntrykk på den erfarne caddien.
– Han har alt. Jeg har virkelig blitt imponert, og gleder meg til sesongen.
–- Du har gått caddie for en Major-vinner. Tror du Ventura har det som skal til for å ta en slik tittel?
– Absolutt, absolutt. Det handler i bunn og grunn bare om spille golf. Ja, det er et annet nivå på presset, men han har alle verktøy for å kunne lykkes. Han har bevist at han er god nok til å gjøre det når det virkelig gjelder, så jeg mener han bør ha høye forventninger til seg selv også på den største scenen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame