Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjemper om topp-plasseringene til tross for seig runde: – Jeg er litt skuffet

Joakim Opphus

Oppdatert 05/11/2022 klokken 00:31 GMT+1

Viktor Hovland (25) henger fortsatt med på øvre del av resultatlista før turneringen i Mayakoba skal avgjøres i helgen. Hovland selv er litt skuffet over dagen, selv om han mente han spilte bedre fredag enn hva han gjorde på torsdagens runde.

Hovland etter andrerunden: – Ingen grunn til å endre strategi

Viktor Hovland klarte ikke å forbedre torsdagens åpningsrunde på 65 slag, men han leverte likevel en golfrunde som sørger for at han fortsatt er innen rekkevidde for en historisk tredje tittel i Mexico når turneringen avsluttes søndag.
Hovland gikk andreunden to slag under par og ligger på -8 totalt i turneringen. Det holder til en foreløpig delt 14. plass.
– Jeg føler egentlig at jeg spilte jevnt over bedre i dag enn på torsdag, forskjellen var bare at jeg ikke klarte å sette puttene i dag. Jeg slo ingen forferdelige slag i dag som jeg gjorde på torsdag, men jeg klarte ikke å slå noen fantastiske slag heller, sa Hovland etter torsdagens runde.
– Det ble en del putter på 4-5 meter, i tillegg misset noen korte birdieputter i dag og du må sette puttene dersom du skal gå lavt i her. Så jeg er litt skuffet, sa han videre.

– Mer å gå på

Discoverys kommentatorpar mener Hovland ligger fint til før helga, men at han her en del å gå på.
– Han ligger fint der. Det blir en veldig viktig runde i morgen og at den blir ordentlig god og lav, så han kommer seg til maks tre-fire slag bak lederen, sa Discoverys kommentator Henrik Bjørnstad.
– Vi tar den runden på 60-tallet. Det var litt tregt innledningsvis, men han ligger hyggelig plassert selv om han har mer å gå på, vår mann, sa kommentaor Per Haugsud etter Hovlands runde.
Amerikanske Russell Henley leder turneringen på -16 foran sine landsmenn Sam Ryder og Will Gordon på -13.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kommenterer Hovlands forberedelser: – Bare å ringe Karsten Warholm her!

Treg start

Hovlands dag to i Mayakoba startet tregt. Han gjorde bogey allerede på hull 2 før det kom fire strake par for tittelforsvareren.
Den eneste oppturen på hans første ni hull kom på par fem hullet det 7. Etter et merkelig andreslag som gikk både lavt og ut høyre fulgte Hovland opp med en et nydelig tredjeslag over greenbunkeren. Ballen landet silkemykt et par meter til høyre av hullet før han satte i putten for rundens første birdie.

Sterk avslutning

Men det skulle ta tid før birdie nummer to skulle falle i hullet for 25-åringen. Etter fem strake par kom det en ny birdie på par fem hullet det 13.
Han fikk ikke en god start på hullet riktignok og var bare noen få meter å ende opp i mangroveskogen til høyre. Han hadde flaks og fikk slått en fullt slag på andreslaget (Se slaget i twittervideoen under).
Tredjeslaget slo han opp omtrent som han gjorde på hull 7 og han hadde ikke mer enn én meter for birdien.
Etter en litt seig start på dagen virker Hovland å finne litt av godfølelsen på de siste hullene, for umiddelbart etter birdien på 13 kom det en ny en på hull 14.
Han fulgte opp med flere gode innspill på veien inn.
– Nå er det mer Viktor Hovland-golf som vi kjenner fra før, sa Bjørnstad etter en meget bra innspill på hull 17.
– Han er jo kongen av Mayakoba, fulgte kommentatormakker Haugsrud opp.
Men han klarte ikke konvertere de gode innspillene til birdier. Putteren var ikke helt på lag for Hovland denne fredagen som endte med å gå en runde på 69 slag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame