Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland kan slå historisk Woods-rekord: – Hadde elsket å klare det

Joakim Opphus

Oppdatert 02/11/2022 klokken 21:57 GMT+1

Viktor Hovland (25) fra Norge kan denne uken skrive golfhistorie, hvis alt klaffer i PGA-turneringen på Mayakoba.

Hovland før mulig historisk tittelforsvar: – Føler jeg har knekt en kode

  • Følg World Wide Technology Championship med regjerende mester Viktor Hovland på discovery+, Eurosport 1 og Eurosport.no. Hovedsendingen starter 20:00.
Når Viktor Hovland går av det 18. hullet søndag kan nordmannen være en del av et ganske så eksklusivt selskap.
Både i 2020 og i 2021 var det nordmannen som kunne smile foran kameraene med kameleontrofeet. Dersom han skulle klare å vinne for tredje år på rad vil han føye seg inn i rekken av flere golfstorheter som har klart kunststykket tidligere.
Totalt er det 18 spillere som har klart å vinne samme turnering tre år på rad. Arnold Palmer, Jack Nicklaus og ikke minst Tiger Woods er noen av de storhetene som har klart bragden tidligere, men på de siste 40 årene og i den mer moderne golf-æraen har det kun skjedd tre ganger (Tiger Woods, Stuart Appleby og Steve Stricker).
Og dersom den norske golfstjernen skulle klare hat-tricket denne uken vil han bli den yngste spilleren i historien til å klare mesterstykket.
Tiger Woods innehar for øyeblikket rekorden, men Hovland vil slette ikonet Woods sin rekord med fire måneders margin med seier denne uken.
På pressekonferansen i forkant av turneringen legger ikke Hovland skjul på at en tredje seier på El Camaleón Mayakoba Golf Course hadde betydd mye.
– Det hadde vært utrolig kult. PGA-touren har en lang historie og det er ikke akkurat hverdagskost, selv om det føles ut det er flere og flere som forsvarer titlene sine i det siste. Men ja og vinne tre år på rad det hadde selvfølgelig vært veldig spesielt. Man havner i et ganske eksklusivt selskap. Så jeg hadde elsket å klare det, sier Hovland på pressekonferansen i forkant av turneringen.
Se hele pressekonferansen med Hovland i toppen av saken.

Golfhistorie

Discoverys golfekspert Marius Thorp mener muligheten for at Hovland skrive golfhistorie denne uken i Mexico er stor.
– Jeg synes absolutt at det er gode muligheter for å forsvare tittelen i år også. Det hadde vært en helt enorm prestasjon dersom han skulle vinne tre på rad der. Det er en unik mulighet til å skrive seg inn i historiebøkene selv om jeg tviler litt på at det er den viktigste motivasjonen, men det hadde jo vært enormt om han skulle klart det.
Han får støtte fra kollega Henrik Bjørnstad som også tror at turnerings-hattricket ikke er noe 25-åringen tenker nevneverdig på.
– Jeg tror han har veldig gode muligheter. Han har vist at han er iskald og jeg tror vi legger mye mer i det her enn det Viktor gjør. Han legger ikke noe stort press på seg selv og har et ganske så fritt hodet når han går der ute. Han virker å ha så god kontroll på det han driver med og jeg tror han tenker lite på at han kan komme inn et gjevt selskap dersom han skulle vinne, sier Discoverys kommentator.
  • Du kan følge Viktor Hovland førsterunde slag for slag i vårt livesenter. Hovland slår ut 13:50 torsdag.

Eksotiske triumfer

Hovland har vunnet tre offisielle turneringer på PGA-touren. Samt en seier i Tiger Woods turnering Hero World Challenge i fjor, som ikke er regnet som en offisiell PGA-turnering som gir poeng, men startfeltet der var betydelig sterkere enn hva de var i det andre triumfene til nordmannen.
Alle fire seirene har kommet på såkalte resortbaner. Første seieren kom på Puerto Rico før de to triumfene i Mexico i 2020 og 2021 før han bare to uker etter sin andre seier i Mayakoba gikk til topps på Bahamas.
Hva er det som gjør at Hovland lykkes så godt på disse eksotiske golfbanene? Både Thorp og Bjørnstad har sine teorier, spesielt i Mayakoba hvor han har hatt størst suksess
– Han liker banen og ser linjene fra tee og trygg på greenene. Ting føles veldig naturlig og enkelt. Man tenker ikke så mye og bruker ikke så mye tid på slagene. Man er komfortabel på alle deler når han spiller utpå der, sier Thorp.
– Den banen denne uken er jo på en måte skapt for Viktor. Den er ganske så ekkel og smal fra tee med masse problemer utenfor fairwayene. Spesielt denne mangroveskogen hvor man er sjanseløs. Det er presisjon som er det absolutt viktigste og å få i puttene. That's the name of the game!, sier Bjørnstad.
Fått med deg denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ser tilbake på det utrolige øyeblikket: Gliser av kommentatorenes reaksjon

Regn-fordel

På pressekonferansen før turneringen mener Hovland selv at Mayakoba minner litt om hjemmebanen hans hjemme i Oklahoma, Karsten Creek.
– Karsten Creek er en litt større versjon av Mayakoba. Den er litt lenger, og litt bredere fra tee, men prinsippet er det samme. Du har mye drit på begge sider så du må slå den rett, sier Hovland.
Det har kommet kraftige nedbørsmengder over banen i de to siste dagene. Det gjorde det også de to siste årene når Hovland vant. Han tror nedbøret som har kommet vil være i hans favør denne uken.
– Banen er blitt ganske myk, men jeg ser egentlig ikke på det som et problem for det var det de to siste årene og. Om noe så gjør det meg kanskje enda mer komfortabel. Jeg tror ikke regnet vil påvirke spillet mitt i stor grad. Når det er mykere så er man ikke nødt til å kalkulere spretten like mye. Hvis jeg slår den bra denne uken så vil det handle mer om å sikte og å lande ballen på flagget. Og med det regnet som har kommet så vil den stoppe der og ikke rulle avgårde
  • Du kan følge Viktor Hovland førsterunde slag for slag i vårt livesenter. Hovland slår ut 13:50 torsdag.

Latterlige rekorder

Selv om tre på rappen er en meget imponerende prestasjon så er det fortsatt en vei å gå opp til Tiger Woods prestasjoner på 2000-tallet. En av flere utrolige rekorder som viser hvor dominerende han faktisk var er nettopp evnen til å vinne som tittelforsvarer.
Han har nemlig klart å vinne tre år på rad utrolig seks ganger og to de seks har han også vunnet i fire strake år.
  • Memorial Tournament: 1999-2001
  • WGC-Brigdestone Invitational: 1999-2001
  • WGC-Bridgestone Invitational: 2005-2007
  • WGC-Cadillac Championship: 2005-2007
  • Arnold Palmer Invitational: 2000-2003 (fire år på rad)
  • Farmers Insurance Open: 2005-2008 (fire år på rad)
– Han har noen rekorder som bare er helt latterlige, sier Bjørnstad om Woods bragder.
Arnold Palmer har vunnet turneringstrippelen to ganger, mens Jack Nicklaus har «bare» klart det én gang. Forrige spiller til å klare bragden var amerikaneren Steve Stricker i John Deere Classic mellom 2009 og 2011.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame