Sterk avslutning for Hovland i Mayakoba

Adrian Nordvik

Oppdatert 06/11/2022 klokken 23:33 GMT+1

En tidlig dobbelbogey gjorde at det ble en dårlig start for Viktor Hovland i Mayakoba Classic, men nordmannen hentet seg inn igjen ogendte turneringen på en delt tiende plass.

Viktor Hovland

Viktor Hovland jaktet sin tredje seier på rad i Mayakoba Classic etter at han vant turneringen i både 2020 og 2021. Etter en sterk 66-runde lørdag (fem slag under par) levde fortsatt håpet om en hat trick i triumfer for Hovland sin del i Mexico. Men slik skulle det ikke bli.
Etter en dårlig start med dobbelbogey på det tredje hullet hentet Hovland seg inn igjen med fem birdier som gjorde at han endte turneringen på en delt tiende plass. Han endte dagens runde med -3 slag under par og 68 slag totalt.
Discoverys Golfekspert Marius Thorp mener Hovland kan ta meg seg mye positivt fra turneringen i mexico.
– Fine siste 9 fra Viktor og det blir en god plassering tilslutt, selv om han nok vil føle at han la igjen slag der ute. Han treffer godt med greener gjennom uken, men det var ikke helt godt nok på green til å kjempe helt i toppen, sier Thorp og fortsetter:
– Det har vært en ny fin turnering for Viktor med masse positivt å bygge videre på.
Tilslutt så endte han turneringen med 16 slag under par på de fire rundene.

Dårlig start

Hovland startet fjerde runde med å slå de første to hullene på par. Så kom dobbelbogeyen på hull nummer tre. Nordmannen gjorde fort opp igjen for seg og spilte seg til to birdier på rad på hull nummer fire og fem.
Etter det skulle 25-åringen slå på par på de fire siste hullene. Noe som betydde at han slå ut halvveis på 36 slag.
– En tidlig dobbelbogey ødelegger for desverre mye med tanken på å avansere oppover listene, sa golfekspert Thorp etter de første ni hullene.
På det tiende hullet skulle Hovland starte bra og endte opp med en birdie. Før han fulgte opp med å slå på par de neste tre hullene.
På hull nummer 14 og 17 klarte han også å få birdies, mens de resterende hullene endte med par.
Turneringen ledes av amerikaneren Russell Henley som da Hovland var ferdigspilt lå på topp med -23 slag under par.
Denne ukens turnering er nordmannens tredje for sesongen. I de to tidligere turerningene kan han vise til en femte plass i ZOZO Championsship i Japan og en en 21.-plass i The CJ Cup i USA.