Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Hovlands gruppe i WGC Matchplay

Espen Blaker

Publisert 21/03/2022 klokken 17:31 GMT+1

Viktor Hovland fikk en overkommelig gruppetrekning foran denne ukens turnering i Texas.

Hovland innrømmer: – Skulle nok ikke spilt denne uken

Hovland ble trukket sammen med Will Zalatoris, Cameron Tringale og Sepp Straka.
Av disse er Zalatoris den som på papiret vil by på tøffest kamp for nordmannen. Zalatoris blir sett på som et av de største unge talentene på PGA-touren, og har vært nære å vinne flere ganger.
– Umiddelbart tenker jeg det er en fin gruppe for han. Zalatoris er kapabel til å slå alle på sitt beste og blir tøff, men vi har jo sett at han kan kjenne på nervene, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
25-åringen ble også nummer to i fjorårets The Masters, kun slått av Hideki Matsuyama. Han ble også nummer seks i US Open tilbake i 2020.
Tringales eneste profesjonelle seier kom i Franklin Templeton Shootout tilbake i 2014. Der vant han med Jason Day.
Straka tok sin og Østerrikes første seier på PGA-touren i Honda Classic så sent som i februar i år. 28-åringen ble nummer ti i fjorårets sommer-OL i Tokyo.
– Tringale har hatt flere gode plasseringer i år, men er ikke i noe særlig god form før uken. Han har heller aldri vunnet på touren, så tenker det er en motstander Viktor slår på en normal dag. Straka er tøffere enn man tror. Vant nylig og var topp 10 i players, så det var nok en av de tøffeste han kunne få av de lavere rangerte.

Svak i fjor

WGC Matchplay starter allerede onsdag, og spilles på Austin Country Club i Texas. Gruppespillet varer frem til fredag, med en match daglig, før sluttspillet foregår på lørdag og søndag. Her spilles 8-dels- og kvartfinaler lørdag, mens semifinaler og finale går av stabelen søndag.
Hovland skuffet stort i forrige års utgave av turneringen, hvor han røk ut i gruppespillet.
– Men det er ingen tvil om at dersom Viktor gjør det vi vet han kan fra tee og inn mot green, samt finner flyt på green, så vinner han den gruppen. Jeg tror nok samtlige tre andre gjerne skulle trukket noen andre enn Viktor, sier Thorp.
Sett denne?
picture

Ville scener: Her gjør Hovland hole in one

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame