Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland om kollapsen: – Har gjort noen justeringer

Espen Blaker

Oppdatert 04/05/2023 klokken 15:12 GMT+2

Viktor Hovland har brukt turneringspausen godt, og 25-åringen både tror og håper å være med i toppen på et sted han har gode minner fra.

Offensiv Hovland: – Det gir meg større vinnersjanser

  • Se Viktor Hovland i Wells Fargo Championship på discovery+ fra 18:50 torsdag!
CHARLOTTE (Discovery):
Etter to ukers turneringspause er Viktor Hovland igjen klar for å kjempe om en stor tittel i denne ukens Wells Fargo Championship.
25-åringen har hatt godt av litt hvile etter noen hektiske uker hvor han blant annet var i seierskampen i Masters.
– Jeg har slappet av en del, men også fått inn en del trening. Jeg har blant annet vært i Las Vegas hos Joe (Mayo, Hovlands trener, journ. anm.). Været har ikke vært det beste i Oklahoma, så jeg måtte bevege litt på meg. Det har vært deilig med litt fri, sier Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland i videovinduet øverst i saken!

Slik forklarer han kollapsen

Sist nordmannen var i aksjon var under RBC Heritage, hvor han etter en strålende åpningsrunde falt kraftig nedover på listene utover uken. Spesielt lørdagsrunden var uvanlig svak til Hovland å være, med en runde på sju (!) over par.
– Hva var det egentlig som skjedde?
– He he, det var flere ting... jeg kom fra en lang uke i Masters, som tok mye krefter. Så spilte jeg jo egentlig kjempebra. Men puttingen har vært veldig ustabil, og så kom jeg bare inn i en rytme hvor jeg misset alt som var. Da blir det tøft.
Da passet det også veldig greit med en to ukers pause, og Hovland har brukt tiden godt.
– Jeg føler jeg har gjort et par justeringer nå, og at puttingen er veldig bra. Når jeg har fått det litt på avstand så var lørdagen i RBC bare en av de dagene. Sånt skjer.

– Føler jeg kan separere meg

Wells Fargo Championship spilles på Quail Hollow, en ordentlig "voksen" golfbane som hvor de lengre køllene i bagen virkelig blir satt på prøve.
Hovland ble nummer tre forrige gang turneringen ble spilt her (2021), og mange eksperter trekker frem nordmannen som sin favoritt denne uken.
– Mange mener denne banen er en veldig god match for deg, er du enig i det?
– Ja, det syns jeg. Spiller jeg normal fin golf så treffer jeg mange fairways og greener. Greenene er ondulerte og tricky her ute, men den største nøkkelen er det lange spillet. Jeg kan nå de fleste par 5-hullene på to slag, og så er det noen lange par 4-hull som normalt sett passer meg godt. Der føler jeg at jeg kan separere meg litt fra feltet.
Flere av de største stjernene har også uttalt at Quail Hollow spilles tøffere enn normalt i år. Det er Hovland også enig i.
– Ja, jeg vil si det. Den er ekstremt lang, og så blåser det i tillegg en del her ute nå. En del av hullene er ganske rett frem, men med vinden blir det automatisk mindre plass. Da blir det igjen vanskeligere å treffe green, så man må nok jobbe en del mer for par denne uken enn ellers. Det ser ut til å bli en skikkelig jobbeuke, sier Hovland.
Se intervjuet med Hovland etter tredjeplassen i 2021 her (saken fortsetter under):
picture

Leverte ny Hovland-søndag: – Føltes nesten ut som en major

– Gir oss andre en større mulighet

En av de største snakkisene inn mot denne ukens turnering er det faktum at verdens to klart beste golfspillere det siste året ikke er i startfeltet.
Jon Rahm eller Scottie Scheffler har begge valgt å stå over turneringen i Charlotte, noe som åpner dørene for spillere som Hovland.
– Føler du det er en gyllen mulighet for spillere som deg, med tanke på hvordan de to har dominert den siste tiden?
– Ja, det er jo bare å se på statistikken. Er de med i en turnering, er sjansen for at de vinner stor. Det gir jo oss andre en større mulighet, men jeg hadde ikke hatt noe imot å hatt de her. Å teste meg selv mot de beste, for jeg vet at om jeg spiller bra så har jeg det som skal til for å vinne, smiler Hovland.
Viktor Hovland slår ut 19:05 norsk tid på torsdagens åpningsrunde av Wells Fargo Championship. Sendestart på discovery+ er 18:50.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame