Populære sporter
All sport
Vis alt

Amerikanerne samstemte om Hovland: – Jeg liker egentlig å være uenig

Espen Blaker

Oppdatert 02/05/2023 klokken 20:49 GMT+2

Med verdens to beste golfspillere sittende hjemme, har amerikanske eksperter størst tro på Viktor Hovland denne uken.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland i Wells Fargo Championship på discovery+ torsdag fra 18:45
CHARLOTTE (Discovery):
Etter en etterlengtet pause fra turneringsgolf er Viktor Hovland denne uken tilbake i PGA-sirkuset. Wells Fargo Championship er sesongens niende "designated event" med hele 20 millioner dollar i premiepenger.
Den store snakkisen i forkant av denne uken har vært det faktum at verdens to klart heteste golfspillere det siste året, Scottie Scheffler og Jon Rahm, begge har valgt å stå over turneringen i Charlotte, North Carolina.
Det åpner opp for spillerne i sjiktet like bak – blant disse en 25 år gammel nordmann.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Hovland-slag forbløffer: – Pur magi!

– Liker egentlig å være uenig med deg

På spørsmål om hvem de ser på som sin favoritt denne uken, er to av de fremste betting- og fantasyjournalistene i golfverden samstemte i sine svar.
– Jeg liker det jeg har sett av Viktor Hovland inn mot denne turneringen. Han hadde en liten "blowup" i siste del av RBC Heritage, men det er ikke noe jeg er veldig bekymret for. Han var med helt der oppe i Masters, og fikk nok kjenne litt på etterdønningene av det uken etter, sier Geoff Ulrich i DraftKings.
– Jeg liker egentlig å være uenig med deg, men her er jeg helt enig. Viktor er favoritten min av de i toppen. Han var nummer tre her sist de spilte Quail Hollow i 2021, hans tee-til-green-spill har vært strålende, sier Jason Sobel i Action Network.
Sobel peker også på den delen av spillet som har vært Hovlands akilleshæl hele hans karriere, men som nå virkelig er på bedringens vei.
– Det eneste jeg har å peke på er wedge-spillet hans rundt greenene. Sist sesong var han nummer 191 rundt green, mens han i år er 163. Det virker kanskje ikke å være allverden, men ser man på tallene så taper han nesten et halvt slag mindre per runde i snitt. Det er faktisk ganske betydelig.
Hør hva Hovland sa etter tredjeplassen i Wells Fargo Championship i 2021 (saken fortsetter under):
picture

Leverte ny Hovland-søndag: – Føltes nesten ut som en major

– Veldig nære noe veldig stort

Også Ulrich tror Hovlands historikk i Charlotte taler til hans fordel.
– Han har tatt to uker fri nå, noe jeg virkelig liker. Han var nummer tre her i 2021, hvor han også var nummer tre i Valspar, på en bane som minner mye om Quail Hollow (denne ukens bane. journ. anm.).
Ulrich mener det bare er et spørsmål om tid før Hovland klarer å snøre igjen sekken i en større turnering.
– Han er en spiller som er veldig nære noe veldig stort, det har vi sett gjennom første del av 2023. Han kunne og burde vunnet Arnold Palmer Invitational, han var nære i The Players, Masters... Han har jobbet mye med nærspillet sitt, har forbedret seg fra uke til uke. Det er litt av en reise han er på.
En reise som altså både han og Sobel tror kan ende med seier på Quail Hollow.
– Han passer profilen til vinnerne her ute. Når man ser på de som har vunnet her de siste årene: Max Homa, Rory McIlroy... Dette er ikke spillere som har vunnet her på grunn av nærspillet sitt. Det har handlet om en kombinasjon av god ballstriking og en varm putter. Det er også vinnerformelen til Viktor, sier Ulrich.
PGA-tourens egne ekspert, Rob Bolton, har plassert Hovland som nummer fem på sin ukentlige Power Ranking.
– Fordi Jon Rahm står over, er nordmannen best i feltet når det gjelder all-around statistikker. Han er fortsatt blant de beste tee til green, og har ikke misset en cut utenom majors på nesten 15 måneder, sier Bolton.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame