Populære sporter
All sport
Vis alt

Viktor Hovland med birdieshow: – Leser jeg feil, eller?!

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 06/05/2023 klokken 20:33 GMT+2

Hovland med et nytt fargerikt scorekort på dag tre av Wells Fargo Championship.

viktor hovland

Foto: Getty Images

I går ble det brukt ord som «unødvendig og amatørmessig bogeyer» for å beskrive runden til Viktor. I dag fikk fløyta en helt annen tone da ekebergsekspressen bydde opp til dans med et fyldig birdieshow.
– Jeg begynte å senke et par putter og da ble det morsomt. Et par bogeys som var litt unødvending, men uansett fem under på den banen her - veldig fornøyd med det, sa Hovland om dagens runde.

Birdeshow på «front-nine»

Nordmannen startet stødig med par på de tre første hullene før han leverte to back-to-back-birdier på hull 4, 5, 6, 7, og 8 - hvor han chippet ballen rett i koppen.
– Så var det dèt nærspillet som man ofte snakker om når det gjelder Viktor. Det er ikke tvil om at han kan - chipper den inn for en ordentlig bonusbirdie, sier Discoverys kommentator Per Haugsrud.
Han var nære ved å gjøre sin femte birdie for dagen etter en fantastisk innspill fra 176 meter, men strøyk koppen på det niende hullet.
Vår mann fortsatte i samme spor ved runding og gjorde oppskriftsmessig birdie på dagens andre par 5 hull og dermed var ekebergekspressen inne topp ti med åtte hull igjen å spille.
Dessverre kom det en tre-putt på hull 12, men som i går fulgte han opp med birdie på hull 15 og 16 som i skrivende stund betyr at han kun er ett slag bak lederen.

– Leser jeg feil, eller?!

– Leser jeg feil eller! kommer det fra Per Haugsrud når han snakker om Hovlands innspill fra fairwaybunkeren på ett av banens vanskeligste hull.
Nei, det håper jeg ikke, for jeg ser de samme tallene som deg, bekrefter Henrik Bjørnstad.
Fra fairwaybunkeren la altså Viktor Hovland ballen under en halvmeter fra koppen i et vanvittig 184 meters bunkerslag.
– Jeg skulle egentlig bare slå midt på greenen, også pusher jeg den littegran, men den kom ut utrolig hot og lander i bunkerkanten, og ruller inn ganske nærme (0,3 meter).. Det er deilig når sånne ting går veien, sa Viktor Hovland om det utrolige slaget.
Med par på de to siste hullene ender han dagen fem under par og er fullstendig med i seierskampen foran morgendagen.
– Det kan fort bli dagens laveste runde det, sier Per Haugsrud etter runden.
På spørmsål om hva som utgjorde forskjellen i dag svarer Hovland: «Stole på nærspillet og stole på puttingen - det er den store forskjellen i metaliteten».
Dermed er det duket for nok en Hovland-søndag!
– Får håpe det blåser litt opp nå. Spiller jeg en bra runde imorgen og så kan det hende at jeg har en sjans, sa nordmannen om morgendagens vinnersjanser.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame