Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland i kanonslag før ny Major: – Banen er lagd for Viktor

Even Lübeck

Publisert 15/06/2023 klokken 07:48 GMT+2

Viktor Hovland kommer rett fra en fryktelig sterk seier i The Memorial. Discovery-eksperten tror fort Hovland kan trone på toppen av pallen under U.S. Open, som starter torsdag.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

På torsdag står Viktor Hovland på startstreken under sesongens tredje Major-turnering i U.S. Open. Så langt i år har nordmannen vært stabil og meget god, men først i slutten av juni kom karrierens fjerde PGA-tourseier - ett år og fem måneder etter den tredje.
Hovland er en av de aller største favorittene på Los Angeles Country Club og tippes i toppen av samtlige amerikanske eksperter. Også Discovery-ekspert Per Haugsrud har stor tro på at Hovland kan vinne.
– Banen i Los Angeles er bygd og lagd for Viktor! Han er vanvittig god på utslagene sine og det er raske og vanskelige greener, som passer Viktor. Det har vært en nytelse å se han med putteren de siste månedene. Hvis du sliter med å sove er det bare å tenke på puttingstroken til Viktor, sier Haugsrud og ler.
picture

Ruud satt ut etter dilemma fra Hovland: – Veldig godt spørsmål

– Spørsmålet er hvor mange

Han fortsetter:
– Banen er en perfekt match med Viktor, men man kan jo aldri vite i golf. Selv Viktor kan misse en cut - han kan starte dårlig og henge med hodet. Alle faktorene spiller inne. Man kan aldri vite at man vinner, kontra med typer som Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen.
Han mener spillet til Hovland er skapt for å vinne Major-turneringer.
– Han kommer til å vinne de aller største turneringene. Spørsmålet er heller hvor mange. Det er tøft å si det, men det tror jeg. Han er så god. Og han har ikke alltid gode uker, men nå har han blitt så stabilt god at han stort sett alltid er der oppe.
Disse spillerne ser Haugsrud på som Hovlands største utfordrere:

Scottie Scheffler

– Det er bare helt outstandig å se Scheffler spille. Han er helt ekstremt god på alt annet enn puttingen. Han putter så dårlig at mamma på 80 år kunne putta bedre! Det er faktisk noe av det dårligste jeg har sett. Men putter han som normalt er det ingen som slår han.

Jon Rahm

Spanjolen har vunnet 19 (!) turneringer på PGA- og Europatouren, inkludert to Majorer - U.S. Open i 2021 og Masters tidligere i år. 29-åringen har vært tidligere verdensener i 52 uker.
– Rahm er altså bare så sinssykt god. Han kan alt! Man må bare regne med Rahm i toppen av de største turneringene.

Rory McIlroy

– Rory har vunnet denne turneringen før, men wedge-spillet hans er for dårlig akkurat nå. I tillegg har det vært litt mye rundt Rory i det siste. Han har jo blitt en slags talsmann for PGA-touren mot LIV-touren istedenfor å konsentrere seg om golfen. Drivingen er helt vilt og puttingen er bra, men det går ikke an å misse grovt fra 100-120 meter,
Haugsrud avslutter:
– Så dukker det alltid opp folk man nesten ikke vet navnet på. En type som Tyrrell Hatton tror jeg også kan vinne. Han klager og kjefter på alt og alle, men er der oppe i teten - alltid. Han har spillet som passer den banen. Han kan være sur i fire dager, men vinne.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame